Dobre piwo z bardzo zdecydowaną goryczką. Zawiodłem się nieco na pianie, bo prawie jej nie było... Mam też wrażenie, że za szybko to piwo wypiłem, przydałoby mu się jeszcze chyba parę miesięcy leżakowania.
Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 15
Collapse
X
-
Bardzo pyszne piwkopiana faktycznie średnio imponujaca, ale jest.
Zapach - wspaniały, chmielowy
Kolor: troszkę ciemniejszy przez dodatek spory słodu monachijskiego
Smak: super goryczka złamana lekką słodkością. Lepkie, a zarazem orzeźwiające.
Jak dla mnie 5+Comment
-
Dziękuję Jerzemu za smaczne piwo!
Dawno już kosztowałam "Prostackie ale", zdąrzyłam posiać gdzieś notatki ale juz się odnalazły więc spieszę z oceną:
Pianka: inaczej niż zapamiętałam, w notatkach odnajduję, że szybko się ulotniła
kolor: jasny cynamonowy
zapach: drożdżowy i także w smaku drożdżowe.
Mogłam jeszcze się trochę powstrzymać z otwieraniem ale nie żałuję, orzeźwiające, pyszne piwoComment
Related Topics
Collapse
-
Browar z Dallas w Teksasie.
Piwo opisane jako "A fine polish Lager"
5% alk.
Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka
Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...-
Channel: USA
2025-02-05, 03:24 -
-
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
-
Kolejny browar o dużych mocach produkcyjnych z własnym wyszynkiem na dawnych terenach przemysłowych.
Browar mieści się w potężnym magazynie na nieistniejącej już bocznicy kolejowej w bezpośrednim sąsiedztwie Dunaju.
Okolica dynamicznie przeobraża się w wielkie osiedle mieszkaniowe....-
Channel: Serbia
-
-
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...3 Photos
-
Channel: Włochy
-
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment