Browar Feeryczny "wyzwolenie sodowe"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

Browar Feeryczny "wyzwolenie sodowe"

Nie wytrzymałem i tegoż samego dnia gdy otrzymałem,otworzyłem. Pierwszy je ocenia i jest mi z tym troche ciężko na duszy,bo ciężko jest mi sie doszukiwać jakichś pozytywnych cech tego płynu,kolor mętno brązowy,nagazowania brak,piany brak,zapach i smak pomine...na pytanie zadane przez Twórczynie:"zwymiotowałeś?" odpowiadam ze nie,lecz pewnie gdybym wziął wiecej niż 3 łyki to nie byłoby ze mną dobrze.Przyczyną takiego stanu rzeczy,był po prostu wypadek przy pracy.Za to etykieta bajerancka... Zmieniając temat to możnaby założyć taki temat ,w którym opisywalibyśmy nieudane piwa...chętnie opisze jakieś swoje.

P.S: Przy nastepnej warce na pewno nie będzie przypadków.Powodzenia
    chickkiller :)
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

Chris> zapomniałeś dodać, że w warce wylądowała połowa słoika pirosiarczyn, jak również zapomniałeś, że produkt końcowy nie jest piwem, tak więc opis powinien się znaleźć (jak Ci kilka razy mówiłam) w temacie warzeniowym, a nie wśród recenzji piw. Howgh.
    Ps. Złożę na karb Twojego wieku fakt, że postanowiłeś płyn do rur w kilka dni po butelkowaniu wypić.
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
      dadek
      Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
      Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
      2025-12-05, 00:45
    • Javox
      Beer Hut, Way Out West
      Javox
      West Coast IPA z alko 5.5%

Chmiele: Columbus, Chinook, Centennial.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - słodki melon.
      Smak - słodkawe owocowe,...
      Dzisiaj, 13:34
    • Petitpierre
      Het Anker, Gouden Carolus whisky infused
      Petitpierre
      Aż dziw bierze, że do tej pory nikt o tym piwie nic nie napisał. 24 blg 11,7vol, w starym stylu, czyli fermentację zatrzymuje się alkoholem w tym przypadku ichnią whisky-będącą destylatem Gouden Carolus Tripel, natomiast infuzja dotyczy piwa Bruin. W każdym razie, gazuje, ale pianka nikła....
      2025-12-04, 10:14
    • Javox
      ? [KLN], Zeisig Wheat Beer
      Javox
      KLN Brew Solutions GmbH z Wiednia zapewne zleca produkcję tego piwa jakiemuś browarowi ale ciężko do tego dojść.

Hefeweizen z zawartością alko 5,2%, puszka 568 ml. Zakup w Auchan.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz -...
      2025-11-19, 23:46
    • darekd
      Jarošovský, Jarošovská IPA 15%
      darekd
      Browar na Morawach a dokładnie na jego południo-wschodniej części, która nazywa się Slovácko.

Na jego temat:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar

Ekstr. 15%,
      Alk. 6,5%
      IBU 42

Chmiele: Chinook a Citra

http...
      2025-11-12, 23:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...