Kishar - IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9275

Kishar - IPA

Jest to mój debiut, jeśli chodzi o ocenianie piw na forum.
    Piwo otrzymane na giełdzie w Lublinie.

Piana fajna, gęsta trzyma się ładnie.
    W smaku też fajne, gdyż jest wyraźna goryczka lecz gwałtownie "ucina się" i wtedy czuć słodowe akcenty. Po czym chmielowa goryczka znów się pojawia w postaci takiego posmaku.
    Dzięki
    Kolor ciemny bursztyn.
    Piana fajna, gęsta trzyma się ładnie do końca.
    W smaku też fajne, gdyż jest wyraźna goryczka lecz gwałtownie "ucina się" i wtedy czuć słodowe akcenty. Po czym chmielowa goryczka znów się pojawia w postaci takiego posmaku.
    Dzięki Kishar
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Cieszę się, że piwko smakowało, a co do samego piwa jest to moja druga warka i warzone było z gotowca coopersa India Pale Ale + 1,5 kg ekstraktu słodowego jasnego coopersa a zabutelkowane zostało 9 kwietnia tego roku

Comment

Related Topics

Collapse

• Kamil97
      Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
      Kamil97
      Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
      W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
      2023-04-05, 17:59
    • e-prezes
      Pinta, Portermass Amburana
      e-prezes
      Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
      2025-01-19, 16:40
    • Prusak
      Brokreacja, Bro lager
      Prusak
      Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
      A: 4, 5% obj.
      E: brak
      Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
      W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
      PIana...
      2025-01-04, 19:50
    • Prusak
      Browar Bóbr, Duch Pienin
      Prusak
      Lager o zawartości alk. 4., 7%.
      Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
      Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
      W zapachu słodowość i zbożowości,
      ...
      2024-12-18, 18:42
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Pils
      Prusak
      Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
      Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
      Barwa jasna, idealna klarowność,
      Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
      2024-12-16, 17:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...