BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
Belg z malego browaru położonego na przedmieściach Alby w Piemoncie.
Alk 9%
Kolor nasyconej żółci w kierunku pomarańczy.
PIana średnio obfita, utrzymująca się w postaci niewielkiej obrączki, są nieregularne ślady na szkle.
W zapachu akcenty owocowe wyraźnie przygłuszone...
Nazwa browaru z Brugii pokrywa się w tym wypadku z nazwą piwa, które powstało z miksu lambika i dubla.
Ma to jak na belga niski woltaż 5 %.
Piana nikła, to co po nalaniu jest mylące, bo szybciutko znika, zostawiając rozproszone i nieregularne ślady na szkle.
Kolorek będący...
Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
Butelka niestety zielona.
Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...