Borysowy Browar, Warka nr 12, Cydr

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Borysowy Browar, Warka nr 12, Cydr

Jabłecznika dostałem od Boryska dawno dawno temu, długo się przeleżał ale w końcu trafił do mojego kufla i gardła.
    Flaszka 0.5 l goła, kapsel z numerem.
    Ciemnozłoty, dobrze sklarowany ale i tak zamerdałem , bardzo mocno nagazowany, jak lałem z góry to piana była ale znikła w kilka sekund.
    Zapach jabłkowy jak trzeba ale jest jeszcze coś, jakby nuta mojej domowo-laboratoryjnej śliwowicy - nie mylić ze spirytem, nic z tych rzeczy, po prostu aromat śliwek w śliwowicy.
    Smak po prostu jabłkowy, cydrowy, kwaskowaty i wytrawny. Nie umiem dokładniej ocenić bo nie jestem ekspertem od jabłeczników, chociaż przez 3 lata w zachodniej Anglii nie mogłem kilku nie spróbować. Chyba mi przypomina te lepsze od małych lokalnych wytwórców.
    Wielkie dzięki, Borys
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

P.S. Guśka spróbowała i mówi że też jej smakowało
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Related Topics

Collapse

• yavo
      Nienagazowany cydr - help
      yavo
      Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i...
      2020-05-26, 19:37
    • ART
      Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
      ART

Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
      2025-08-23, 15:51
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • ART
      Katowice, Francuska 12, Cybertap
      ART
      Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.

Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
      2025-04-30, 18:12
    • darekd
      Stuttgarter Hofbräu, Käpsele
      darekd
      Stuttgarter Hofbräu to browar należący do grupy Radeberger

Helles

11,2% ekstr.
      4,7% alk.

Butelka mini Euro 0,33 l.

https://www.stuttgarter-hofbraeu.de/...ment/kaepsele/

Aromat - jest chmiel i słód,...
      2024-12-09, 00:22