Wolsztyński Browar Domowy - Pils #24

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Wolsztyński Browar Domowy - Pils #24

Wygląd zewnętrzny standardowo profeska, firmowa etykieta z wszelkimi danymi.
    Po otwarciu nie zdążyłem powąchać gdyż walczyłem z nieustającą pianą około 2 minut, po wlaniu połowy butelki do szklanki powoli opanowałem sytuację z pomocą syna pianoluba.
    Kolor piwa jasny mętny, drożdżaki wypruło z flachy i tyle. Nagazowanie duże choć zmarnowało się dużo na erupcję. Smak bardzo fajny z jakąś ciekawą drożdżową nutką (jaki szczep drożdży ? ) posmaki chlebowe nieco owocków - smacznie i bogato.
    Chmielenie delikatne fajnie zrównoważone ze słodowymi nutami.
    Podsumowując fajne piwko z niespodzianką gejzerową ( kilka dni w lodówce stało), intrygujący posmak - pozytywny acz trudny do określenia skąd pochodzi może drożdże.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bromar
    Sprzedam sprzęt domowy. Filtrator, taboret, butelki, skrzynki, szklanki.
    bromar
    Cześć,
    Sprzedam sprzęt domowy:
    18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
    Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
    2023-07-27, 19:05
  • piotrg
    Sprzedam cały browar domowy
    piotrg
    Sprzedam cały browar domowy za 200 zł.

W skład browaru wchodzą:
    Śrutownik
    Kapslownica + ok 800 kapsli
    Garnek emaliowany 20L
    Chłodnica zanurzeniowa - miedziana własnej budowy
    Suszarka do butelek
    7 skrzynek butelek, ok połowa z zamknięciem patentowym...
    2022-02-20, 18:19
  • heckler
    Přepychy, Přepychy 42, Přepyšský pivovárek
    heckler
    Właściciel i piwowar Libor Panchartek, który zaczynał jako piwowar domowy, postanowił oficjalnie otworzyć swoją działalność i stało się to w styczniu 2025 roku.
    Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy. Stamtąd najbliżej do Pardubic/Hradca,...
    Dzisiaj, 11:02
  • heckler
    Telč-Štěpnice, Slavatovská 307, Ruxusní minipivovar Telč
    heckler
    Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
    2025-07-01, 10:28
  • dadek
    Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
    dadek
    Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
    Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
    2025-04-19, 19:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...