dlatego proszę o podawanie daty przydatności do spożycia przy zgłoszeniu żeby mieć jakiś konkret pozwalający na wprowadzanie najświeższych danych (w tym piwie już kilkukrotnie zmieniałem parametry wteiwewte ).
Mysle ART, ze w tym wypadku jedynym rozwiazaniem bedzie dopisanie do listy piw z Bossa, Black Bossa o zawartosci alkoholu 8,5 %.
Wszystkie Portery Bossa, ktore kupuje w USA nie maja daty przydatnosci do spozycia (w przypadku Portera to i tak nie ma znaczenia ) ale wszystkie maja 9,4% alkoholu i jako praktycznie jedyny spozywajacy to piwo na taka skale forumowicz bede zawsze domagal sie obecnosci 9,4 % alk. do czasu, az dotra tu egzemplarze o obnizonej zawartosci alkoholu.
Zdrowie
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Wygląda na to że czeka nas kolejna rewolucja, tym razem promocyjna i opakowaniowa (etykietowa). Etykiety z randomowymi szlaczkami powinny się obronić
No i blady strach pada na blogerkę piwną.
Dawid Siedlecki z Browar Paragraf melduje z frontu:
Comment