Od ostatniej warki Banan z browaru Bazyliszek zmienił parametry:
ekstrakt: 14°Blg
alkohol: 6%
i jak powiedział Michał już tak zostanie. Proszę o zmianę w bazie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aardvark
Łomża (LA w kodzie)
Argus Strong
A 7,2%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Gościszewo
Rycerz
a: z 6.0 na 5.7%
I jest to teraz piwo niefiltrowane. Czyli jest to to samo piwo co Rybak (dawne Naturalne) tyle że spasteryzowane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Jagiełło
Lager
a: 4,8%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mikef
Krajan
Fabryczne Ciemne Mocne
Ekstrakt wagowy 14,0 % Blg
(brak w Dzienniku Piwnym)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh
Olimp (Wąsosz) Sophia
Zaw. alko: 2.7% (info z ety na butelce)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
Browar: Brofaktura
Piwo: Szumne
A. 5,5%
E. 13,5%
Piwo: Roskoszne [w bazie błędnie figuruje jako: Rozkoszne]
A. 4,8%
E. 12,4%
Piwo: Papkin
A. 5,1%
E. 13,5%
Dodatkowo drobna zmiana wcześniejszego zgłoszenia:
Piwo: Kupieckie
A. 4,9%
Dane pochodzą z etykiet
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holy-Grail
Nie wiem, dlaczego klasyczny Żywiec Premium z białą etykietą (12,5% ekstr. 5,6% alk.) jest wpisany w Dzienniku Piwnym jako "Żywiec Full Light". Takich słów jak "full" i "light" na próżno szukać na jego etykiecie...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
Z&Z Wojkówka, piwo Kolsch, ekstrakt 13,5°Blg, alkohol 5,5%, proszę o uzupełnienie (informacja od piwowara)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
Stara Komenda
Bursztynowe E- 11.8; A - 5.2%
Jasne. E- 12.5; A - 5.6%
Pszeniczne. E- 12.5; A - 5.6%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
Wyszak ; Pszeniczne
E- 12.5
A-4.6%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
Pracownia Piwa - Smoked Cracow
A : 3 %
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21
piwo Night Wolf z browaru Szpunt występuje jako [Browar Szpunt], gdzie pozostałe piwa z tego browaru mają [Szpunt]
Tegoroczna warka Quatro z Pinty ma 8,5% alk.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Pierwsza Warka była pierwszym piwem z Warsztatu Piwnego i taka zostanie
Zaś Jedynkę dodam wkrótce jako nowe, a właściwie to dopytam się Marusi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Nietoperz23
Wersja 2015 ma 18 Plato
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kostas
Cornelius Baltic Porter - ekstr. 22%, alk. obj. 9%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
uaktualnienie:
JAMROZOWA POLANA
Orlickie złote
alk- 4%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
Od ostatniej warki Banan z browaru Bazyliszek zmienił parametry:
ekstrakt: 14°Blg
alkohol: 6%
i jak powiedział Michał już tak zostanie. Proszę o zmianę w bazie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stegart
Krajan Grejpfrutowe
Ekstrakt: 14,5%.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
BrowArmia
Oktoberfest
13,0 Blg, 6% alk
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przekornick
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Wygląda na to że czeka nas kolejna rewolucja, tym razem promocyjna i opakowaniowa (etykietowa). Etykiety z randomowymi szlaczkami powinny się obronić
No i blady strach pada na blogerkę piwną.
Dawid Siedlecki z Browar Paragraf melduje z frontu:
Comment