Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
Nadgorliwość...
Składam do kupy wszystkie te zmiany i uwierz, że taka praktyka jest bardzo często stosowana. Niestety
Nie mam pojęcia czemu zawartość ekstraktu znika z kontretykiet. Na szczęście kilka browarów w dalszym ciągu podaje wszystkie dane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No tego jeszcze nie było, żeby w ramach zmian parametrów usuwać dane o ekstrakcie.
Nadgorliwość...
A tak generalnie, to jeśli producent usunął dane o ekstrakcie, to skąd wiadomo, że ta wartość się nie zmieniła?
Lepiej podawać wartość niesprawdzoną, niż podać, że producent wycofał tę informację?
Nikt tego nie zauważył a przynajmniej nie zgłosił, a tu Gościszewo od przynajmniej pół roku podniosło alkohol w Naturalnym i Niefiltrowanym do 6.2%. Ekstrakt bez zmiany.
I czym różni się teraz Rycerz od filtrowanego Naturalnego?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
W trosce o to, żeby w Dzienniku Piwnym (analogicznie w naszej bazie) wszystkie piwa miały w miarę możliwości aktualne parametry bardzo proszę w przypadku zgłaszania zmian parametrów o stosowanie poniższego schematu:
Nazwa browaru, (wg DP), Nazwa piwa, (wg DP), E: lub/i A: (zmieniony parametr)
Proszę o nie podawanie parametrów, które się nie zmieniły.
Proszę również o nie podawanie tutaj parametrów piw, których na razie nie ma w naszej bazie. Do tego jest inny temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=nowe+piwa
Bardzo proszę również przed jakimś zgłoszeniem o przejrzenie kilku/kilkunastu wcześniejszych postów i sprawdzenie czy inny forumowicz nie zgłaszał już tych zmian.
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy powyżej zacytowałem mój post z lutego br.
Bardzo proszę o stosowanie się do w/w schematu.
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Comment