Browar: ?
Piwo: Śnieżny Kot
A: 5,5%
E: ?
IBU: ?
Gatunek: piwo smakowe (miodowe z nutą wiśni)
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Na etykiecie "stoi":
Dla Alma Market S.A., www.foodandjoy.eu.
Łatwo zgadnąć, kupiłem w Almie .
Piwo Jasne Niefilltrowane (tak też się nazywa), 6,0% i 14,7*.
Co to, kto to...?
Chodzi o piwo dla jednego z poznańskich pubów? Chmielarza znajdziesz w Bartku. Tyle, że teraz już tam go nie robią, tylko w Zodiaku. A tam go na liście nie ma.
Chyba że liczyć to jako istniejący Pils o wtedy dobrze by było wyedytować tytuł na Pils/Mieszczańskie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Comment