Browar: Pracownia Piwa
Alternatywa Niemiecka
E.: 12
A.: 4,8 %
Alt
Browar: Pracownia Piwa
Szkot w Krakowie
E.: 18
A.: 7,0 %
Wee Heavy
Zgłaszany przeze mnie (acz ciągle nie dodany) Korpo Ludek z Podgórza częściej pisany w lokalach jest łącznie (Korpoludek) niż oddzielnie i figuruje jako lager nowozelandzki, a nie pils.
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
W sobotę trafiłem w Browarze Rynek w Raciborzu na:
Piwo Piernikowe (nazwa wszystko tłumaczy), parametry nieznane.
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Szukam, szukam i ze zdziwieniem nei znajduję
Artezan
Smoked Pacific
a i e - nieznane (takie same jak zwykły?)
gatunek - yyy wędzone pale ale ?
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
Browar: Wąsosz
Piwo: Jules
A. 4,9%
E. 15,0%
Kod kreskowy 590473014359
Styl: Cascadian Dark Ale
Na zdravi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
B: Piwne Podziemie
N: Single Hop IPA Centennial
E: 15,5 Blg
A: 6,4%
Styl: IPA
browar - Stary Browar Kościerzyna [Lamus]
piwo - Dalejlama
alkohol - 5.0%
ekstrakt - 12.5*
styl - pale ale
uwagi - Piwo kontraktowe dla gdańskiego pubu Lamus. Do tej pory było warzone w Kowalu (jest w bazie), teraz w Kościerzynie.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-02-05, 21:15.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Comment