Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

    #4321
    Browar: [Piwowarownia] Gryf (?)
    Piwo: Pożegnanie Korporacji
    E.: 24
    A.: 10,3
    russian imperial stout

    Browar: [Piwojad] Gryf
    Piwo: Brettliner
    E.: 8
    A.: 3,6
    berliner weisse + brettanomyces

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2870

      #4322
      Browar: Zodiak, [Inne Beczki]
      Nazwa: No Reason
      Ekstrakt: 12 BLG
      Alkohol: 5,6% objętości
      Styl: Saison
      Kod kreskowy: 5905669683036


      Browar: Gryf, [Piwowarownia]
      Nazwa: Czarna Mańka
      Ekstrakt: 14 BLG
      Alkohol: 5,1% objętości
      Styl: American Stout
      Kod kreskowy: 5905669239028

      Comment

      • jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2004.05
        • 2874

        #4323
        Browar: Reden Świętochłowice
        Piwo: [Hajer] Zista
        Ekstrakt: 15%
        Alkohol: 6%
        Styl: (White) IPA
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

        Comment

        • crocco
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.12
          • 590

          #4324
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bax
          Tragarz
          [JAP] Jastrzębskie wiosenne
          E - 10 Blg
          A - 3%
          IBU 23
          G - Mild
          Takie parametry ma piwo Jastrzębski Poranek.
          Wiosenne dodawałeś poprzednio.

          Comment

          • bax
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.10
            • 234

            #4325
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco
            Takie parametry ma piwo Jastrzębski Poranek.
            Wiosenne dodawałeś poprzednio.
            prosiłem o sprostowanie [post 4032] piłem wiosną o poranku i stąd pomyłka

            Comment

            • Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

              #4326
              Namysłów
              Namysłów Ciemne Typu Irlandzkiego
              Zawartość ekstraktu 12% i 4,7% obj. alkoholu.
              Stout/Ciemne Górnej Fermentacji



              Ostatnia zmiana dokonana przez Myszon007; 2016-04-20, 22:34.
              ♪♫

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9824

                #4327
                Chyba nie ma:

                Z&Z Wojkówka
                Kelsch
                Alko 5,0, ekstrakt 12,0
                Jak nazwa wskazuje - Kölsch
                (jest w bazie podobne piwo, o podobnej nazwie, ale innych parametrach...)

                Z&Z Wojkówka
                Marynka
                Alko 4,8, ekstrakt 12,0
                Piwo jasne górnej fermentacji

                Z&Z Wojkówka
                Amber Lager
                Alko 4,8, ekstrakt 12,0
                Amber Lager

                Gloger
                Hardy Drab
                Alko 5,5, ekstrakt 12,8
                American Schwarzbier (w zasadzie powinno być albo "amerikanisches Schwarzbier" albo "american black beer" )

                Comment

                • xcvxc
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2014.02
                  • 47

                  #4328
                  browar: Lwówek
                  nazwa piwa:Złoty Pociąg
                  ekstrakt (jeśli jest podany): 10,0
                  alkohol: 4,2

                  Comment

                  • Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9824

                    #4329
                    I jeszcze jedno:

                    Z&Z Wojkówka
                    Ambasador
                    Alko: 5,0 ekstrakt: 13,0
                    Na ecie napisano: "piwo górnej fermentacji w stylu amerykańskich piw hybrydowych"

                    Comment

                    • Pinio74
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.10
                      • 3881

                      #4330
                      Browar: Reden Świętochłowice
                      Piwo: Yellow U-Boot
                      Ekstrakt: 13%
                      Alkohol: 4,5%
                      Styl: German Wheat Ale
                      BIRRARE HUMANUM EST

                      Comment

                      • Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

                        #4331
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                        Browar: Reden Świętochłowice
                        Piwo: Yellow U-Boot
                        Ekstrakt: 13%
                        Alkohol: 4,5%
                        Styl: German Wheat Ale
                        Hmmm, trochę wyszedłeś przed szereg. Piwa nie ma jeszcze na rynku.

                        Comment

                        • Pinio74
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.10
                          • 3881

                          #4332
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                          Hmmm, trochę wyszedłeś przed szereg. Piwa nie ma jeszcze na rynku.
                          Ostatnio ktoś się czepiał, że piwa są wprowadzana z miesięcznym opóźnieniem, więc teraz Dyczkin będzie miał czas żeby to ogarnąć...
                          BIRRARE HUMANUM EST

                          Comment

                          • Pinio74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.10
                            • 3881

                            #4333
                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Biohazard
                            Ekstrakt: 18,5%
                            Alkohol: 7,5%
                            Styl: Whisky Porter


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Night Call
                            Ekstrakt: 14,5%
                            Alkohol: 5,8%
                            Styl: American Stout


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Maori
                            Ekstrakt: 14,8%
                            Alkohol: 6%
                            Styl: New Zeland IPA


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Angelene
                            Ekstrakt: 17,5%
                            Alkohol: 7,8%
                            Styl: Foreign Extra Stout z suską
                            BIRRARE HUMANUM EST

                            Comment

                            • Pinio74
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.10
                              • 3881

                              #4334
                              Uciekł mi jeszcze jeden Hopkins, uwarzony na BGM:

                              Browar: Stary Browar Kościerzyna
                              Piwo: [Hopkins] Plum Madness Insomnia Stout
                              Ekstrakt: 16,8%
                              Alkohol: 6,5%
                              Styl: Stout + płatki jęczmienne i płatki śliwy macerowane w góralskiej śliwowicy.
                              BIRRARE HUMANUM EST

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10888

                                #4335
                                Browar Tychy - Prażubr
                                alk. 5,0% alk. - piwo jasne, dolnej fermentacji, niepasteryzowane
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 16:04
                                • dadek
                                  Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 06:14
                                • heckler
                                  Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
                                  heckler
                                  Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
                                  Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
                                  Pierwsza pisemna...
                                  Dzisiaj, 10:50
                                • darekd
                                  Equilibrium, Möbius
                                  darekd
                                  Rzemieślnicy z Nowego Jorku.

                                  https://www.eqbrew.com/

                                  American Porter 7% alk.

                                  Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
                                  Piana - skąpa, nietrwała,...
                                  Dzisiaj, 01:19
                                • dadek
                                  Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
                                  dadek
                                  Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
                                  2025-08-20, 04:14
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...