Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19328

    #6436
    Może być Marysia. Pasuje?

    Comment

    • kaczka116
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2015.10
      • 1351

      #6437
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      Może być Marysia. Pasuje?
      A faktycznie uwarzone w...?

      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
      Untappd

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19328

        #6438
        Faktycznie uwarzone w Szczyrzycu.

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          #6439
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Faktycznie uwarzone w Szczyrzycu.
          Uderz w stol to nozyce sie odezwa :P niech Dyczkin sie zajmie dodawaniem tych pozycji

          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19328

            #6440
            Skoro dodaje się piwa, które na etykietach nie mają oznaczonego miejsca warzenia, nie ma też takiej informacji na stronie WWW (jeśli jest) lub profilu FB na podstawie domniemań i zgłoszeń osób w tym miejscu, które jak widać są naznaczone stygmatem wiedzy absolutnej to czemu mnie odmawiasz tego przywileju.
            Powoli rośnie ilość browarów, które ukrywają lub mijają się z prawdą z miejscem warzenia. Czy to oznacza, że mamy je nie dodawać, jakby w ogóle nie istniały?
            Firma Pana Czepiela, mimo, że ma dwa browary, dwu gł. piwowarów faktycznie działa jak jeden podmiot. A piwa warzy się na bieżąco tam gdzie jest wolny tank. Informacja na etykiecie o miejscu warzenia też może być obarczona błędem, bo misternie ułożony plan fermentowni mogą zakłócić zdarzenia, które w obliczu fizycznych kosztów nikt nie będzie brał na siebie. Warzy się tam gdzie jest miejsce w tanku. Zwłaszcza jak ma się na karku 8 lub więcej (nie wiem ile w tym momencie) kontraktów.

            Comment

            • dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

              #6441
              Browar Jana,
              LF
              blg 8
              alk. 3,2% obj.

              Słód Pilzeński, chmiele Magnat i Sybilla, drożdże W34/70

              Prawdopodobnie jest to Laska Nebeska rozlana dla "Labirynt Fryzur" (leszczyński salon fryzjerski) i dostępne tylko w Lesznie i najbliższej okolicy.
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19328

                #6442
                Farmer's Wife -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61217
                Rock of Ages -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61218

                Wystarczy?

                Comment

                • kaczka116
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2015.10
                  • 1351

                  #6443
                  Wedlug ratebeera wszystko jest w Gryfie oprocz jakichs 2 piw. W dzienniku 2 piwa albo 3 widnieja w Marysi wiec przyjmijmy wersje Gryfowa. To nie znaczy, ze tak jest. Widocznie moga warzyc w 2 szczyrzycach. Slyszalem ze ma sie otworzyc 3 browar który ma przejac Brokreacja tamze.

                  Dlatego nie szanuje kontraktowcow, ktore ukrywaja miejsce warzenia na etykiecie a na pytanie na fb milcza.

                  Dla mnie jest to znaczaca informacja jezeli browar warzy kontraktowo w wiecej niz 2 miejscach.

                  Moze czas zmienic zasade dziennika i po prostu rozdzielic browary fizyczne i kontaktowe? Moze cos w stylu ratebeera? Niestety czesto zle zakotwiczone sa piwa, ciezko jest je przenieść i trudniej znalezc przy tej liczbie kontraktow.

                  Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                  Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                  Untappd

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19328

                    #6444
                    Ja trzymałem się tego, że postawili w zeszłym roku, nową dużą warzelnię w Marysi. Właśnie dla kontraktów, no bo przecież nie dla samej restauracji jest 20 hl. Dodatkowo ostatnie piwa w bazie są z Marysi. RateBeer też tworzą ludzie i sam tam możesz je dodać. Mod je tylko zatwierdza. Weryfikacji nie ma żadnej, tylko wiedza moda, a ta jak widać jest wszędzie znikoma skoro browary tają miejsce warzenia.
                    BTW, przypomina mi się akcja sprzed lat gdy z petycją występowaliśmy (także w imieniu Bractwa Piwnego) o zaprzestanie przez koncerny ukrywania miejsca warzenia. Jak widać kraft nie wiele się różni od koncernów. Biznes jest biznes!

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9824

                      #6445
                      Może się to Wam nie spodobać, ale...:

                      Gryf [Beer City]
                      Krak (bez numeracji)
                      A: 5,9%
                      E: 13,0
                      English IPA

                      Robi się bajzel z tymi gośćmi z Wawelu, ale to już od jakiegoś czasu .

                      Comment

                      • MarcinKa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.02
                        • 2739

                        #6446
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
                        Browar: Nepomucen
                        Nazwa: [Nepomucen][Borderline] White is Black
                        Ekstrakt: 15,4° Plato
                        Alkohol 6.2%
                        Styl: Double Dark Grodziskie
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                        Od dawna w bazie

                        Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                        Coś tu jest nie tak. To co jest na forum to Black is White (2,8/7,7), i takiego piwa Nepomucena i Borderline nigdzie nie znalazłem (ani RB, ani fb...).
                        Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
                        Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???
                        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

                        Comment

                        • kaczka116
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2015.10
                          • 1351

                          #6447
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
                          Coś tu jest nie tak. To co jest na forum to Black is White (2,8/7,7), i takiego piwa Nepomucena i Borderline nigdzie nie znalazłem (ani RB, ani fb...).
                          Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
                          Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???
                          Poprawic. Info bralem z fb Nepomucena

                          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                          Untappd

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9824

                            #6448
                            Beer City warzy teraz także piwo Kacper Ryx w Gryfie, parametry 5% i 12*.

                            Comment

                            • MLT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.12
                              • 1049

                              #6449
                              Proszę o dodanie

                              browar: Beer Bros
                              nazwa piwa: Citrus Wheat
                              ekstrakt (jeśli jest podany): 13
                              alkohol: 4,5
                              gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): American wheat

                              Comment

                              • MLT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.12
                                • 1049

                                #6450
                                Oraz

                                browar: Browar Stu Mostów
                                nazwa piwa: Salamander Bilberry Milkshake IPA
                                ekstrakt (jeśli jest podany): 17
                                alkohol: 6

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 16:04
                                • dadek
                                  Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 06:14
                                • heckler
                                  Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
                                  heckler
                                  Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
                                  Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
                                  Pierwsza pisemna...
                                  2025-08-26, 10:50
                                • dadek
                                  Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
                                  dadek
                                  Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
                                  2025-08-20, 04:14
                                • seba76
                                  Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
                                  seba76
                                  Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

                                  Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
                                  2025-06-23, 09:26
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...