Nierówno rozlane piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19327

Jeśli nie ma oznaczenia "e" (mała litera przed) pojemnością na etykiecie producent nie jest zobligowany do jakiejkolwiek reklamacji w tej materii. No chyba, że byłby to znaczny ubytek. Nawet kilkuprocentowe wahnięcia na + i - są dopuszczalne przy obecnym stanie maszyn w starych browarach.

Comment

• grzegorzd
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.09
      • 42

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
      Za odpowiedzi na pytania wysyłane na stronę www.browarpinta.pl odpowiadam ja i to mnie należy brać za 4 litery Nie dostaliśmy takiego pytania o którym mowa a więc nie było też odpowiedzi. Nie mnniej jednak czuję się zobilgowany naprawić ten błąd. Nierówny poziom nalewu piwa butelek to efekt "kiepskiego" stanu lini rolzewniczej w browarze. Zakup nowoczesniej i nowej linii jest zazwyczaj poza zasięgiem finansowym małego, regionalnego browaru. W Zawierciu jednak sytuacja ostatnio się poprawiła po zmianie monobloku na inny - też nie nowy, ale sprawniejszy.
      Przez formularz wysłałem pytanie odnośnie nalotu na butelkach wokół kapsla poprzedniej warki Końca Świata. Z tego co słyszałem nie tylko ja miałem takie.
      www.120ibu.pl - tak sobie nieprofesjonalnie piszę....

Comment

Related Topics

Collapse

• Pekeer
        Kupię szkło Pinty
        Pekeer
        Szukam szkła: Pinta edel goblet oraz Pinta miesiąca 2017

​...
        2024-01-13, 19:55
      • bastion
        Słowacja. Prievidza, Gorazdovo Nabrezie 50, Camelot Pub.
        bastion
        W 2020 roku zaczął warzyć piwo browar rzemieślniczy Galgenberg mieszczący się w małym miasteczku - Nitrianske Pravno na Słowacji.
        Miałem ochotę tam zaglądnąć, ale po rozmowie z właścicielem okazało się że w dniu w którym mogłem przyjechać, niestety nikt nie pracował. Nie...
        2023-03-01, 00:43
      • ART
        Skierniewice, Reymonta 33, Piwnica Browar Strakacza
        ART
        Od 3 czerwca 2023 w zachowanych piwnicach browaru Strakacza mieści się klimatyczna restauracja z kuchnią bałkańską ale i co ciekawszym piwem.

Wejście dość niepozrne, pewnie nie zajrzałbym nie wiedząc wcześniej co tu jest.

Nadbudwa nad historyczmymi piwnicami jest...
        2025-05-24, 15:21
      • dadek
        Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
        dadek
        Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
        2024-04-13, 02:37
      • darekd
        Pinta, Zwycięski Maibock
        darekd
        Seria: "Niech świat pozna Twoje piwo" - receptura piwowara domowego Marcina Bukały

16,5% ekstr.
        7% alk.

Aromat - słodowy z nutą delikatnie podsuszonych jabłek, ciut biszkoptowych nut. Z tyłu przyjemny lekki ton chmielu
        Piana - umiarkowanie wysoka,...
        2025-05-06, 00:17
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...