Wg. relacji Browarnika Tomka 3 sierpnia na
Święcie Warmińskiego Piwowara zadebiutował
Browar Chmury (Giżycko) z trzema swoimi piwami.
Sama restauracja jeszcze nieczynna.
No to mamy 254 browary, a jeśli w Działdowie Sasinia jest na "swoim", 255. Z moich obliczeń wynika, że do końca roku zadebiutuje jeszcze 10 - 13 browarów.
Po otwarciu Tarnobrzega 254 albo nadal 253 bo znów pojawiły się wieści o zaprzestaniu warzenia w Gril de Brasil
Przepraszam że tak nieświadomie robię dezinformę nt Grill de Brasil (nawiasem mówiąc na elewacji budynku paradoksalnie zmienili nazwę na Browar de Brasil) bo raz pisałem że "raczej warzą", później niedawno że "raczej przestali warzyć swoje piwo" a teraz po wizycie wczoraj wynika że raczej warzą nadal ale bardzo rzadko , niewielkie ilości i tylko 1 rodzaj piwa tzn pilsa. Piwowara "akurat" znów nie było ale pracownik przy barze przyznał że nie mają ciśnienia na warzenie bo piwo schodzi im po prostu słabo. Na kranach nie widziałem żadnych log marek/typów piwa a jakiś znudzony klient pił jakieś nonejmowe piwo z nonejmowego dużego kufla jak za PRL-u. Być może był to właśnie wspomniany pils. Nie zauważyłem na barze "supportu" w postaci żadnych butelkowych piw innych browarów. Warzelnia na tyłach baru też nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Widać na niej wyrażnie odgięty kawał miedizanej blachy. Ogólnie piwna/browarniana strona lokalu wygląda baaaaaaardzo mizernie. Piwa nie kosztowałem ale wg opinii jakie czytam tutaj na forum od dawna mają bardzo słabe loty co w sumie potwierdzała by chyba szczera wypowiedź mojego rozmówcy (mam nadzieję że nie przeczyta tego jego szef i gość nie bedzie miał problemów )
Tak więc póki co nie wywalał bym GdB z browarów czynnych. Powiedzmy że działa ale tak agonalnie, bez przekonania. Podejrzewam że warzenie własniego piwa nie jest żadnym priorytetem dla ogólnej działalności firmy.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Sasinia to kontrakt, taka informacja pojawiła się na ich profilu. W Libuszy zaczęli warzenie. Nazwa inicjatywy (średnio, moim zdaniem, udana) to Browar Stodoła.
Comment