Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Mam już ściągnięte odcinki od 2 do 14 (prócz szóstki) oraz 18. Ściągaj inne, bo możesz nie zdążyć przed ich usunięciem przez kolegę Seboxa. A te, com wymienił, masz u mnie pewne.
Pozdrawiam
Ok. - w takim razie zostały mi tylko odcinki 6, 23, 24, 25 i 26
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Alchemych
Ok. - w takim razie zostały mi tylko odcinki 6, 23, 24, 25 i 26
Możesz sobie darować także i te odcinki, bo mam już komplet, a i tak niedługo zjawisz się u mnie, bo "towar został wysłany".
Kolego Seboxie, czy mógłbyś jeszcze wrzucić do udostępnionego katalogu "Pokochaj dobre piwo" także ten odcinek z Makłowiczem, którego lokalizację podałeś jedynie w wersji do osiołka?
- Chciabym go sobie ściągnąć klientem ftp.
oglądam..program jest świetny....nie wiem jak było w styczniu ale obecnie podobny program występuje pod polskim tytułem "pokochaj dobre piwo" - po angielsku po prostu "beer tv" ;d
warto....w weekendy też jest emitowany ... na tym samym kanale, czyli planete
opowiada o rytuałach nalewania piwa, browarach, lokalach, generalnie o wszystkim co jest z tym szlachetnym napojem związane......
Dla mnie to po prostu powierzchowna cienizna.Za bardzo skoncentrowane na nalewaniu piwa w pubie na sposób belgijski.Belgia reprezentowana przez Leffe,Stella Artois,Hoegarden i Belle Vue-o innych markach cisza.Te wymienione belgijskie piwa pojawiały się w co drugim odcinku dość nachalnie.Chyba cały odcinek poświęcony został kubańskiemu "Cristalowi",który godny jest co najwyżej kilkusekundowej wzmianki.Nie oglądałem wszystkich odcinków więc nie mam pewności ale nie zauważyłem nic o Czechach i Słowacji,Niemczech,Holandii,Danii nie mówiąc o naszym regionie.Nawet te kraje,które zostały pokazane pokazano wybiórczo-o ile pamiętam z Kanady pokazano właściwie tylko Labatt i Kokanee a z USA przede wszystkim Bud Light.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Kolego Seboxie, czy mógłbyś jeszcze wrzucić do udostępnionego katalogu "Pokochaj dobre piwo" także ten odcinek z Makłowiczem, którego lokalizację podałeś jedynie w wersji do osiołka?
- Chciabym go sobie ściągnąć klientem ftp.
Chyba nie wiem o co chodzi, czy to jest któryś konkretny odcinek ( nie wszystkie jeszcze obejrzałem), a do osiołka to Tomasz_FK raczej wrzucał.
Chyba nie wiem o co chodzi, czy to jest któryś konkretny odcinek ( nie wszystkie jeszcze obejrzałem), a do osiołka to Tomasz_FK raczej wrzucał.
To jeden z odcinków Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza pt. "Piwny smak ". Jest to kilka fajnych potraw z udziałem piwa, a co najfajniejsze, wizyta w browarze przyklasztornym w Neuzelle i kąpiele piwne.
Niestety, ze względu na brak porządnego, prywatnego ftpa, publicznie mogę tylko poratować takim linkiem z eMula: PKRM Piwny smak. Wiem, że jest conajmniej kilkanaście źródeł.
Sebox, pomieszało mi się. Ale sprawa jest już sfinalizowana z Tomaszem, za co mu serdecznie dziękuję.
Nie potrafię się ostatnio połączyć z Twoim ftp, a miałbym do ściągnięcia jeszcze 4 ostatnie odcinki...
Dziś czyli 19.08.2005, na kanale Discovery Travel & Living o godzinie 09:55 był emitowany program „Podróże z Timem Grundym” zatytułowany, Wizyta w browarze . Rzecz oczywiście potraktowana „po łebkach”. Tylko odnotowuję.
Klimatyczny pub na skraju kopenhaskiej starówki, przy placu o nazwie Kultorvet, od którego zaczyna się deptak. 48 kranów z piwnym rzemiosłem. Do tego piwa z butelek i puszek z lodówek. Piwa dobrze opisane, dość różnorodne zarówno pod względem stylów, jak i producentów. Barman jest komunikatywny...
Zaczyna się powoli sezon na portery, bo chłodna za oknem...
Abordaż to E: 21 i alk. 9,2%.
W zapachu przeważa paloność, lekkie rodzynki, obok nuta jakby stoutowa.
Barwa od spodu ciemnorubinowa, w górnych partiach brunatna.
PIana jak na portera po nalaniu obfita i dość...
Wieś Middelhagen znajduje się na najbardziej wysuniętym na wschód półwyspie Rugii o nazwie Mönchgut. Dojechać tu można w kilka minut autobusem 21 lub 29 (3 przystanki) z Göhren - końcowej stacji kolei wąskotorowej (rozstaw szyn 750 mm) Rügenische Bader Bahn. Jej linia zaczyna się w Putbus...
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Browar resturacyjny ulokowany w centrum Porto, blisko popularnego Mercado do Bolhão.
Przeszklone ściany od ulicy, przestronne wnętrza.
Czynne od 12. do północy we wszystkie dnie tygodnia.
Obsługa szybka i miła.
Zestaw piw za mojej bytności obejmował dziewięć pozycji,...
Comment