No niby macie racje, że konwencja innych programów sugerowała czego się można było spodziewać i po tych odcinkach. Ale mimo wszystko trochę mnie poirytowało, że w programie o tematyce piwnej więcej czasu zajął Miles Davis i jego jazz niż temat dla którego włączyłem telewizor.
Piwo w TV
Collapse
X
-
Widziałem już wszystkie odcinki z tej serii i niestety więcej jest tam o podróżach i tematach około piwnych niż o samym warzeniu piwa.
Nie wiem dlaczego nie zostawili oryginalnego tytułu tylko stworzyli ta dziwna zbitkę słów, ani to po polsku ani po angielsku.
Ale jak to mówią na bezrybiu i rak piwo.
Comment
-
Założenia były pokazane w sposób jasny - o jednym browarze, który warzy piwa smakowe i inne takie.Po obejrzeniu drugiej części tego programu jestem z lekka zniesmaczony.
Założenia programu wydawały mi się z goła odmienne, bo to co jest pokazywane na ekranie to jedynie nachalna promocja tylko jednego browaru, który w mojej ocenie warzy dość przeciętne piwa.
To że źle przetłumaczono tytuł nadając mu całkiem inny wydźwięk to inna sprawa (oryginalnie chyba Brew Masters).
Co do samego programu to mnie się podobał. Oglądałem wszystkie 5 odcinków i przyznam, że oferują przyzwoity poziom rozrywki. Dodatkowo to jak tłumaczą co się dzieje podczas warzenia / fermentacji jest moim zdaniem najlepszym tłumaczeniem w tego typu programie. Ogólnie podobało mi się i polecam
pozdrawiam
piotryComment
-
Comment
-
Nie w TV, ale w radio, o 14.00 lub 14.10 - Browarzyciel będzie o czymś mówił. Pewnie o piwie
Trzeba kliknąć "oglądaj na żywo"Comment
-
A słuchacz "piwosz" dorzucił reklamę wrocławskiego Spiża.Nie w TV, ale w radio, o 14.00 lub 14.10 - Browarzyciel będzie o czymś mówił. Pewnie o piwie
Trzeba kliknąć "oglądaj na żywo"5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Fajnie, tylko strasznie krótko (przydało by się przynajmniej godzinę) i przez to wszystko strasznie szybko i ogólnikowo - przeciętny słuchacz zapamiętał pewnie tyle co z audycji o życiu intymnym czapli siwejNie w TV, ale w radio, o 14.00 lub 14.10 - Browarzyciel będzie o czymś mówił. Pewnie o piwie
Trzeba kliknąć "oglądaj na żywo"
Comment
-
Ależ to nadal leci... Włączyłem o 14:35 i pewnie do 15 będzie temat kontynuowany.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
O wrzeniu to akurat niewiele mówił
Brawo dla chłopaków - pod koniec był też piwowarski akcent wrocławski - zadzwoniła pani Marta, która zaczęła warzyć po tym, jak była z mężem na szkoleniu, jak mniemam, chodzi o Szkółkę w Czeskim Raju, cieszę się bardzo
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-03-18, 14:52.Comment
-
Nie można było dać wcześniej informacji? Radio bym przestawił w samochodzie.
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dałam info, jak tylko się dowiedziałam
Comment
-
W niedzielę o 18.00 na Discovery kolejny odcinek Browar tour:
Browar tour: Punkin i Portamarillo
Sam Calagione, założyciel browaru Dogfish Head Brewery, wyrusza na poszukiwania najbardziej egzotycznych składników do produkcji piwa. Uczy się nowych technik warzenia tego trunku i odkrywa oryginalne procesy jego produkcji. Razem z wytwórnią Sony Records Sam stworzy nowy gatunek piwa w hołdzie dla Milesa Daviesa. Podczas podróży do Peru zbada skład pradawnego trunku pszenicznego o nazwie chicha. W Nowej Zelandii uwarzy miejscowe piwo na doroczny konkurs piwowarski Beervana. Natomiast w swoim browarze Sam będzie będzie zmagał się z kontrolą jakości...
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment