o sobocie :-)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sensor
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.02
    • 817

    #16
    Tak, niestety zmierzamy nieuchronnie ku zamknięciu się w piwach typu lager. Browary boją się wypuszczać na rynek nowości odbiegające od stereotypu piwa w Polsce.
    Mamy w tej chwili ogromną ilość marek piwa które w zasadzie można podzielic na dwie grupy.

    PIwo lekkie (premium, pils,light itd)
    Piwo mocne (np warka pstrąg)

    A co ze stoutami, porterami ( jest ich coraz mniej), piwami górnej fermentacji ( tylko w Kielcach), piwami pszenicznymi, specjalnymi?
    No pytam sie co ?
    Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
    Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #17
      Zapytaj się tych od reklamy. To w końcu reklama jest dźwignią handlu.

      Comment

      • gul_gul
        Premium Member
        • 2001.02
        • 359

        #18
        Święte słowa - Sensor, dojdzie do sytuacji, że jak będziesz chciał spróbować piwa w dwóch smakach do wyboru będzie jedynie piwo i piwo nieswieże

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #19
          Toż ja od początku o tym, Sensor, mówię, że przyszła pora zadbać o prawdziwego amatora piwa, żeby nie musiał się podpierać browarami zagranicznymi.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • maryhh
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.02
            • 1895

            #20
            myślę, że wybudujemy sobie browar
            Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
            "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
            do lekkiej pracy jestem za ciężki"

            Comment

            • gul_gul
              Premium Member
              • 2001.02
              • 359

              #21
              Nie koniecznie zaraz budować. Warzyc. Szukam sprawdzonej domowej metody. Po trzeciej nieudanej próbie tracę nadzieję, że w ogóle można sobie w domu uważyć cos dobrego.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24149

                #22
                w czasie wakacji (no,powiedzmy lata, bo wakacji juz nie mam ) dołączę do grona eksperymentatorów
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #23
                  To czy ja mogę coś zamówić?
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 24149

                    #24
                    super, jak nie wyjdzie, to nie będę musiał wylewać
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • sensor
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.02
                      • 817

                      #25
                      Nie chcę was zniechęcać, ale w domu to można sobie raczej zupę ugotować, choćby piwną.
                      Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                      Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                      Comment

                      • sensor
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2001.02
                        • 817

                        #26
                        Marusia - o klienta zadbać można, ale tu chodzi jeszcze o kwestie kulturowe i niestety ekonomiczne.

                        Produkcja piw specjalnych wiaże się z powaznymi inwestycjami w browarze. Nikt nie zdecyduje się zapodać w ciemno stouta na rynku ściśle obecnie podzielonym.Poza tym ludzie nauczeni są od lat pić piwa "jasne pełne". Koneserów jest niewielu. Tym bardziej czuję sie zaszczycony degustując w tak zacnym gronie

                        Krzysiu - reklama dźwignią handlu. To prawda.
                        Jednak marketing z reguły dostosowuje sie do oczekiwań klienta. Jeżeli wyniki badań wychodza tak a nie inaczej, a są raczej jednoznaczne to poczekamy jeszcze sporo czasu na piwa specjalne produkowane w Polsce.
                        Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                        Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #27
                          Art, sprostowanie: zamawiam tylko UDANE produkty.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 24149

                            #28
                            Sensor:
                            a maraketing podobno ma kształtować pewien obraz? to wydaje mi się czystym włażeniem w de, takie działanie pod preferencje klienta. Skąd większosc ludzi ma miec pojęcie że jest inne piwo niż jasne pełne? Takie działanie to jest czyste tchórzostwo, IMHO.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #29
                              Trzy razy tak.
                              A gdzie tam, 100 razy tak! Skąd ludziska mają wiedzieć, w tym rzecz

                              Ale brutalna rzeczywistość jest właśnie taka, jak ją przedstawił Sensor. Dlatego jeszcze przez długi czas będziemy się rozkoszować piwkami z importu.
                              Smakoszy chyba rzeczywiście jest mało - oprócz Was, Szanowni Koledzy, znam tylko zwykłych piwożłopów (za to piją masowo )

                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9866

                                #30
                                A może należałoby zmienić tak przepisy dotyczące reklamy piwa, by to nie sam produkt - czyli piwo - był reklamowany, a jego producent. Może lepsze było by przywiązanie klienta do Browaru, a nie do konkretnego "piwa bezalkoholowego". Wtedy taki "przywiązany" klient byłby bardziej skłonny próbować rzeczy nowych od producenta - piwowara - któremu ufa w stu procentach. Może byłby to jakiś sposób na pojawienie się piw specjalnych. Tylko w tym kraju nie ma w zasadzie czegoś takiego jak MARKA. Czemu z piwami nie może być tak jak np. ze sprzętem elektronicznym. Kupuję PANASONICA bo wiem, że się nie zawiodę, cokolwiek od nich kupię - to oczywiście tylko przykład.

                                ------------------
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zarzecze, [Birbant] Nadia
                                  ART
                                  Nazwa: Nadia
                                  Styl: Hybryda pilsnera z west coast IPA
                                  Alkohol: 5,2%
                                  Ekstrakt: 14°P
                                  Browar: Kontraktowy Birbant

                                  Piana: Biała, krzaczasta, grubopęcherzykowa, szybko zanika.
                                  Barwa: Jasne złoto, lekka mgiełka.
                                  Nagazowanie: Średnie.
                                  Aromat: Chmielowo-ziołowy,...
                                  2025-07-06, 09:11
                                • darekd
                                  Hohenthanner, Tannen Hell
                                  darekd
                                  Browar z Dolnej Bawarii.
                                  11,8% ekstr.
                                  5,0% alk.

                                  Chmiele: Hallertauer Tradition, Tettnanger

                                  Piwo multimedalista European Beer Star w mocno obsadzanej kategorii hellesów.

                                  https://www.hohenthanner.de/unsere_biere/lagerbiere/

                                  Aromat - wyraźny...
                                  2025-07-03, 00:42
                                • dadek
                                  Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
                                  dadek
                                  Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
                                  Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
                                  2025-04-19, 19:18
                                • darekd
                                  Celestial Beerworks, Jerzy
                                  darekd
                                  Browar z Dallas w Teksasie.

                                  Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

                                  5% alk.
                                  Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

                                  Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
                                  2025-02-05, 03:24
                                • ART
                                  Nieczajna, Session Black IPA
                                  ART
                                  Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.

                                  ekstr, 12,5 alk. 5,3.

                                  Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
                                  Gazu dużo. Może ciut za.
                                  Barwa - czarne nieprzejrzyste....
                                  2025-01-05, 00:48
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...