Pobudka po baaardzo długim weekendzie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • darekd
    Brauwerk Schleife, Schleifer Original Pilsner
    darekd
    Duży browar restauracyjny (bo tak go można opisać) leży w niewielkiej miejscowość Schleife w Saksonii tuż przy granicy z Brandenburgią i ok 15 km od przejścia w Łęknicy.
    Działa od 2020. Warzą pilsa, hellesa, dunkla oraz wędzone, okazyjnie również ejle. Część piwa butelkują....
    2025-10-27, 18:24
  • darekd
    Błonie, Karlsquell Hazy IPA
    darekd
    Karlsquell to marka Aldi. Ale poszli w kraft w odpowiedniej cenie (około szóstki).

Ekstr. 16%
    Alk. 6%

Chmielenie: El Dorado, Amarillo, Cashmere, Columbus

Aromat - cytrusowo (limonka, cytryna) - ziołowy chmiel. Pod nim słodsze tony słodowe, po przelaniu...
    2025-10-22, 23:40
  • darekd
    ReCraft, Oatmeal Stout
    darekd
    Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa

Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....
    2025-10-07, 22:08
  • darekd
    Maryensztadt, Brown Ale
    darekd
    Nie znalazłem w wyszukiwarce tego piwa, a wydawało mi się, że kiedyś mogłem sięgnąć po to piwo

Seria " Maryensztadt klasycznie", alk. 5%

Aromat - słodowy, głównie kawa zbożowa, potem dochodzą orzechy i miękkie tony (ale nie karmel)
    Piana - wysoka, zwarta,...
    2025-10-07, 20:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...