Akurat w gazecie miałem grubo pokrojone lastryko Kurde, gazeta wprawdzie była prawie tak świeża jak owo lastryko (niecałe dwa tygodnie), ale i tak nic o piwie nie było.
Stan, do jakiego doprowadził Warkę pan Varisella, był szeroko komentowany w prasie. Trzeba miec tylko nadzieję, że we Wrocławiu finał będzie zgoła inny.
Niestety nie mam dostepu do polskiej prasy-tylko te popularne ale zachecam do kupna gazety wydawanej w Niemczech pod tytulem Biercult ale tylko tym ktörzy znaja niemiecki.
jest tam wiele o piwie ,kistorii itp dla zainteresowanych podaje adres strony internetowej www.biercult.de albo www.welt-des-bieres.de-to strona wszystko o gatunkach piwa
a ja kupilem wrzesniowego fokusa bo jest 3 czesc artykulu o piwie. jeszce nie przeczytalem ale zaraz koncze prace i przeczytam
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny, żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, Mosaic, ananas.
Smak - dość...
Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Comment