Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Ja tak (naśladując praktykę innego LajboCKa) łamię moje nieudane piwa, jakimiś marketówkami. O dziwo z dwóch kiepskich piw da się zrobić jedno mniej kiepskie
o kurka, kogo masz na myśli? ostatnio łamię relakspolem lub strzelcem. na szczęście koniec z nieudanymi piwami
Właśnie przyjechał mój znajomy , który na stałe mieszka w Grazu i przywiózł ( jak zwykle zresztą ) paczuszkę z płynnymi niespodziankami made in Austria . Wśród nich niespodzianka w temacie - czyli butelkowe piwo o nazwie "Schnitt" browaru Ottakringer . Piwo jak to wynika z etykiety jest mieszanką świeżego lekkiego piwa jasnego i "miękkiego" ( pewnie coś żle tłumaczę - niem. molliges ) piwa ciemnego.
A teraz dopiero zobaczyłem , że to piwo było już opisywane tu http://www.browar.biz/forum/showthre...hlight=schnitt , ale nikt nie zauważył owego jasno - ciemnego cięcia vel rżnięcia ( schnitt ).
A ja od poczatku roku zaczalem dodawac odrobinke rocznej porterowki z Black Bossa do Portera z browaru Zamkowego.
Efekt jest piorunujacy!
Jak zyje, a wypilem juz w zyciu kilka tysiecy roznych piw, czegos tak wspanialego jeszcze nie spotkalem No moze Trappistes Rochefort 8 o rok przeterminowany wzbudzal podobne odczucia.
Szkoda, ze porterowka wkrotce sie skonczy.
Piwo nazywa sie "rżnięte".Po czesku "rezane",to lepiej brzmi.
Znakomicie do mieszania nadaje się jasne i ciemne Noteckie - zapoczątkował to chyba barman z poznańskiego Proletaryatu i tam właśnie nazywa się to "rżnięte Noteckie"
Polecam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magstroz
Znakomicie do mieszania nadaje się jasne i ciemne Noteckie - zapoczątkował to chyba barman z poznańskiego Proletaryatu i tam właśnie nazywa się to "rżnięte Noteckie"
Polecam
Znakomicie to nadaje się w tym przypadku skorzystanie z możliwości reklamowania się w BrowarBizie. Z całym szacunkiem dla Czarnkowa - ale do prowadzenia naszego serwisu potrzebne są już niemałe środki finansowe, w czym nie partycypujecie, choć chętnie korzystacie z jego możliwości (vide sklep internetowy browaru Czarnków).
Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
Wygląda na to że czeka nas kolejna rewolucja, tym razem promocyjna i opakowaniowa (etykietowa). Etykiety z randomowymi szlaczkami powinny się obronić
No i blady strach pada na blogerkę piwną.
Dawid Siedlecki z Browar Paragraf melduje z frontu:
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
Barwa jasna, idealna klarowność,
Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
Comment