Że też chcialo Ci sie takie śledztwo prowadzić.
Być może ktoś od kogoś zaczerpnął wenę twórczą jednak zakładając iż chodzi tu jedynie o samą literę (fakt że identyczna) a nie np o cale logo Relakspolu tzn litera na tarczy to w sumie może też być to zbieg okoliczności. Obecnie w internecie są miliony różnych znaków , grafik i może się zdażyć iż 2 osoby (w tym przypadku projektanci z różnych browarów) mogą znaleść i wykorzystać to samo - zwłaszcza jeśli jest to zwykła litera. No gdyby było to jakieś bardziej orginalne logo to wtedy prawdopodobieństwo plagiatu było by wg mnie większe. Ogólnie takich przypadków podrobek graficznych m.in całych etykiet a nie tylko log jest pełno - setki a raczej tysiące.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Nie chciało mi się - samo wyszło. Przeglądam strony czeskich browarów i mi się napatoczyło na oczy. Od razu skojarzyłem, gdzie widziałem niemal identyczne, bo zachodziłem w głowę czemu firma na litere R ma w swoim znaku S. Ot i cale sledztwo
relakspol ma to logo od bodaj 1992 roku i o internecie to nikt u Siudków wtedy nawet nie marzył. o samym podobiestwie loga było uż na forum w kontekście innego polskiego browaru.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-01-14, 11:10.
Nieco poza centrum, nieopodal parku, w którym uciec od sobotniej spiekoty próbują całe rodziny (na oko) islamskich Wiedeńczyków.
Mały lokal na rogu, w zupełnie nieoczywistym miejscu, z mini-ogródkiem na betonowym chodniku. Sobota wieczór, w środku dwóch kolesi (chyba właścicieli),...
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
Comment