Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    Co do Bierhalle Poznań, wiemy gdzie i kiedy, a Wilanów na kiedy są plany?

Leave a comment:

• zawel85
    replied
    Jest taki temat.

Leave a comment:

• Tomas73
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85
    Jeśli chodzi o Bierhalle:
    Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
    Lublin - Restauracja + Browar
    Wilanów - Restauracja + Browar
    Poznań- Restauracja + Browar
    To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...
    są plany odnośnie Gdańska?

Leave a comment:

• zawel85
    replied
    Jeśli chodzi o Bierhalle:
    Kraków, Mały Rynek - restauracja bez browaru
    Lublin - Restauracja + Browar
    Wilanów - Restauracja + Browar
    Poznań- Restauracja + Browar
    To powyższe jest pewne, natomiast plany sięgają o wiele więcej nowych miejsc. Założenie jest by w każdym większym mieście docelowo był browar z uwagi na obniżenie kosztów spedycji. Poza tym unika się dzięki temu tematu, że piwo przyjeżdża nie wiadomo skąd...

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Gdzieś w końcówce 2010 roku pojawiła się lokalizacja Sukiennice, ale do dziś poza mało konkretnymi plotkami nic z tego nie wypłynęło na szerokie wody. Owszem gdzieś mi wpadło w uszy, że nie Sukiennice, a Piwnica Świdnicka (Wieża Ratuszowa), ale też głowy nie dam czy nie chodziło o Wrocław. Być może zresztą ten inwestor wybrał w końcu Starą Zajezdnię na Wawrzyńca, bo w 2012 roku taka lokalizacja wypłynęła. Chyba rok później padła kolejna Jana 30 (kamienica Pod Pawiem), ale co tam powstało to wiemy - multitap Pracowni Piwa, a nie browar. Bierhalle buduje browary w centrach handlowych i jakoś mi to nie pasuje do historycznych budynków, gdzie trzeba toczyć wojny nie tylko z sanepidem, ale jeszcze z konserwatorem zabytków. Restauracja owszem, bo tam kilka knajpek jest, było i pewnie zawsze będzie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 14:30.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No tak, policzyłem Twigga jako restauracyjny przez pomyłkę.
    Też miałem na myśli Bierhalle przy Małym Rynku, z tego co czytałem w sieci wynikało, że to nie tylko restauracja. Ale się nie spieram, zobaczymy.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No dobrze, ale czemu u mnie zaczyna się od #22 a inni mają po bożemu #1 ?
    Pendi, czy to jest na prawdę takie ważne?
    Skupmy się lepiej na temacie przewodnim tego wątku.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    No dobrze, ale czemu u mnie zaczyna się od #22 a inni mają po bożemu #1 ?

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
    U mnie ma numer 1.

Z tą ostatnia stroną to nie tylko u Ciebie. Zdarza się to czasami przy większej ilości stron, na innych forach też, ale nie wiem czym jest to spowodowane.
    Chodzi o posty, które zostały z różnych powodów skasowane/przeniesione. W innych tematach takich stron jest nawet po 2-3.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    W wywiadzie padają trzy lokalizacje: Lublin (już potwierdzona dostawa sprzętu), Warszawa-Wilanów oraz zaplanowany na 2016 Poznań (też już był zgłaszany). O Krakowie ani słowa. Na pewno wypadnięcie Nowego Sącza z grupy namieszało i jeśli były plany spółki dt. Krakowa to wnioskuje, że tylko gastro (dużo większe czynsze niż NS), a piwo miało iść z filii z Nowego Sącza. To niewielkie miasto i browar ma ewidentną nadwyżkę mocy.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Też mi to przyszło na myśl - Katowice mają aż tyle wolnych mocy? Bo Warszawa to chyba zbyt daleko.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Z tego ogłoszenia nie wynika, że będzie tam browar, a jedynie restauracja.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.
    Słabo szukałeś http://www.bierhalle.pl/praca

Jutro zobaczę co się dzieje pod prawdopodobnym adresem.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    A Bierhalle?
    Jeśli masz na myśli post sienioo z tego wątku to ja w necie nie natrafiłem na oferty pracy do krakowskiego Bierhalle, a jedynie do lubelskiego i starych lokali.
    Natomiast zacytuję właściciela spółki z tego już nie nowego newsa:
    Czekamy również na odbiór lokalu w warszawskim Miasteczku Wilanów – powiedział w rozmowie z nami Jerzy Becz, prezes zarządu QLT Restaurant & Bar, właściciel marki Bierhalle.
    Może by ktoś zrobił zestawienie (tylko) restauracyjnych??
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-03-09, 10:19.

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Hmm, no to system numerowania wpisów nawalił.
    U mnie pierwszy wpis abernackiego jest 02-02-2007, 13:22 nosi numer #22.
    U mnie ma numer 1.

edit.
    Numeracja stron znowu sugeruje, że jest strona 104, a gdy w nią kliknę to zostaję na 103.
    Czyli to tak tylko u mnie?
    Z tą ostatnia stroną to nie tylko u Ciebie. Zdarza się to czasami przy większej ilości stron, na innych forach też, ale nie wiem czym jest to spowodowane.

Leave a comment: