Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    No to nie zdążą, albo będą sprzedawali ledwie dwutygodniowe piwo.

Leave a comment:

• babalumek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    W zeszłym tygodniu ruszył z warzeniem nowy browar restauracyjny na Dolnym Śląsku - Browar Roch.
    Znajduje się w miejscowości Nowe Rochowice pod Bolkowem. Sprzęt mają ze Słowacji - Techimpex.
    Czytałem wczoraj o tym w lokalnej prasie. Premierę mają mieć na jaworskich targach chleba w ostatni weekend sierpnia...

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Svidnik, Techimpex... mimo euro się opłaca???

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    W zeszłym tygodniu ruszył z warzeniem nowy browar restauracyjny na Dolnym Śląsku - Browar Roch.
    Znajduje się w miejscowości Nowe Rochowice pod Bolkowem. Sprzęt mają ze Słowacji - Techimpex.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2015-08-17, 18:33.

Leave a comment:

• zawel85
    replied
    Bierhalle Lublin - klasyczny przykład, jak zniechęcić inwestorów do otwarcia browaru. Celny wciąż się o coś czepia i nie można zacząć warzyć. Niedługo ma się to zmienić.
    Bierhalle Wilanów - Browar jest w trakcie budowy, sprzęt już jest.
    Bierhalle Kraków - Póki co działa restauracja na Małym Rynku, serwowane piwo trafia tu z Katowic. Drugi lokal z własnym browarem w Krakowie to kwestia przyszłości.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    W gdyńskim "Browarze Portowym" po długim okresie oczekiwania, w końcu zainstalowano dwunaczyniową warzelnią oraz tanko-fermentory.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Pankracy, słyszałeś może coś o drugim lokalu Bierhalle w Krakowie z warzelnią?

Leave a comment:

• olie
    replied
    Coś się zmieniło z Bierhalle Lublin?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    19 sierpnia 2015 roku w Warszawie ma nastąpić otwarcie centrum handlowo-biurowego Royal Wilanów.
    Do znajdującego się tam lokalu Bierhalle jest już ponoć dostarczona instalacja browarnicza.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Nazwiska, adresy, konkrety.
    No cóż, mój post już raczej nieaktualny....

Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
    Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2015-07-20, 23:55.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Nazwiska, adresy, konkrety.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Jamrozowa Polana

Piwowar z Jamrozwej Polany zasilił powstający browar Złoty Pies we Wrocławiu. Piwa, które po sobie pozostawił są dalekie od ideału. Nie wiem jaki wpływ na t były warunki itd. i mam nadzieję, że w nowym miejscu pracy będzie mógł się bardziej wykazać

Sam browar ma potencjał, wygląda na to, że taki prawdziwy rozruch jeszcze przed nim; zasilił go nowy piwowar, który ma doświadczenie w domowym warzeniu piw, udziela się m.in. na browar.bizie Mam nadzieję, że uda mu się zrealizować swoje pomysły w nowym miejscu pracy

Leave a comment:

• zawel85
    replied
    Lublin zacznie warzyć, jak tylko celny przyklepie skład podatkowy, bo "tylko" to stoi na przeszkodzie.

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Wiadomo jak długo jeszcze?
    Niestety tego nie wiem, jak będę coś wiedział to dam znać.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Wiadomo jak długo jeszcze?

Leave a comment: