Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    W lubelskim Bierhalle chyba przymierzają się do warzenia, bo dziś - przechodząc - widziałem jak wnoszą worki z którejś z niemieckich słodowni.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Prace nad uruchomieniem browaru Garnizon w Gdańsku Wrzeszczu idą pełną parą: https://www.facebook.com/permalink.p...72565579423091

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Planuję zacząć od Rzeszowa.
    Jak będziesz w Rzeszy to daj znać, może znajdę akurat chwilkę czasu od rodziny na wychylenie w Starym Browarze jakiegoś piwa :]

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrGodiva
    A jakie przystanki planujesz podczas swojej marszruty? Tak na szybko wpadają mi do głowy:
    Stary browar rzeszowski, Grybów, Wojkówka, Dukla, Ursa.
    Grybów to nie browar restauracyjny. W Wojkówce byłem.
    Planuję zacząć od Rzeszowa. Potem Hrubieszów i Zamość (byłem, ale i tak zajrzę ).
    Dalej (już w drodze powrotnej) lubelskie Lwów i Grodzka 15, Osjann i na koniec Brofaktura.
    Korci mnie jeszcze atak na Puławy, ale chyba nie dam rady...

Leave a comment:

• MrGodiva
    replied
    A jakie przystanki planujesz podczas swojej marszruty? Tak na szybko wpadają mi do głowy:
    Stary browar rzeszowski, Grybów, Wojkówka, Dukla, Ursa.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
    a to od razu i na przyszłość witam w naszych stronach :]

Po przejściu kilku połonin każde piwo Ci posmakuje :] nawet puszka Żywca za 10zł w schronisku ze śmierdzącym kiblokioskiem na skarpie
    Wiem coś o połoninach... . Niestety, tym razem to ma być zmotoryzowana wersja "Blitzkriegu", ograniczająca się do szybkich wizyt, konsumpcji gastronomicznej na miejscu i piwa na wynos.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Dzięki .

Planuję "browaren-rajze" po Polsce południowo-wschodniej i zajechanie do Dukli znacząco skomplikowałoby mi marszrutę... .
    a to od razu i na przyszłość witam w naszych stronach :]

Po przejściu kilku połonin każde piwo Ci posmakuje :] nawet puszka Żywca za 10zł w schronisku ze śmierdzącym kiblokioskiem na skarpie

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Może kiedyś mieć będą, tego nie wiem. Miejsca mają chyba dużo. Do knajpy jest jednak tylko 400 metrów.
    Pancerniku, o co chodzi? Nawet się wpisałeś w temacie:

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Czy ktoś coś wie na temat "restauracyjności" Browaru Dukla, czy to tylko "pobożne życzenia" co niektórych konsumentów...?
    To widać ja źle zrozumiałem, bo miałem wrażenie, że mają podobny "wyszynk" przy browarze jak Bednary.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Dukla nie jest restauracyjnym. Ma jednak w miasteczku "swój" lokal.
    Dzięki .
    Kamień z serca...
    Planuję "browaren-rajze" po Polsce południowo-wschodniej i zajechanie do Dukli znacząco skomplikowałoby mi marszrutę... .

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Dukla nie jest restauracyjnym. Ma jednak w miasteczku "swój" lokal.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Może pierwsze wypusty (i docelowo, podobnie jak Dukla) zamierzają skupić się na multitapach i sklepach specjalistycznych, a nie rozwoju konsumpcji na miejscu?!
    Czy ktoś coś wie na temat "restauracyjności" Browaru Dukla, czy to tylko "pobożne życzenia" co niektórych konsumentów...?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Może pierwsze wypusty (i docelowo, podobnie jak Dukla) zamierzają skupić się na multitapach i sklepach specjalistycznych, a nie rozwoju konsumpcji na miejscu?!

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    W ostatnią niedzielę nie wygladali na bliskie otwarcie. Taras niezrobiony, dojazd do parkingu taki, że siadniętym autem przejechałem brzuchem po kamieniach, nasypy nieobsadzone.

Widok z tarasu cudny, ale w centrum, jak to w Polsce, znajduje się słup linii wysokiego napięcia. I cały nastrój szlag trafił ...

Leave a comment:

• solfernus
    replied
    Jutro mają otwarcie w Miedziance.

Piwem Kupferberger Gold raczyli się przed wojną wszyscy mieszkańcy Kupferbergu. Po 1945 r. miejscowość nazywała się już Miedzianka, ale dalej kochała swój złocisty trunek, który odznaczano na targach browarniczych. O nagrodach nie marzy na razie Jarosław Kądziela, ale dzięki jego staraniom po wielu latach znów rusza browar w Miedziance, sudeckim mieście widmie.

Leave a comment: