Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• e-prezes
    replied
    W referencjach Joh. Albrecht Brautechnik podają realizację w 2007 roku w Lublinie (warzelnia oraz zbiorniki). Nie przypominam sobie powstałego wtedy browaru. W 2008 roku z tej firmy korzystała Czestochovia (chyba bez ich warzelni). Co to za niezrealizowany projekt i czy rzeczywiście część tego sprzętu trafiła do Częstochowy?
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-10-08, 09:58.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    A tak poza tym to:

Caspary
    Kaspar Schulz
    Nie wiem czy to nie jest ta sama firma, w sensie klon. Podają te same browary w realizacjach.

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    No właśnie. Przydało by się w takich przypadkach podawać jakiś konkret tzn adres o ile jest to możliwe. Warszawa to nie Koziegłowy. Ciężko namierzyć. No chyba że info szeptane owiane tajemniczością niczym zawartość wałbrzyskiego pociągu to rozumiem.
    Się montuje ale nie wiem gdzie. Podobno to nie Warszawa. Zawsze można na FB zapytać:
    Browar Maryensztadt, Zwoleń. 8375 osób lubi to · 223 osoby mówią o tym. Craft Brewery & Taproom

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    No właśnie. Przydało by się w takich przypadkach podawać jakiś konkret tzn adres o ile jest to możliwe. Warszawa to nie Koziegłowy. Ciężko namierzyć. No chyba że info szeptane owiane tajemniczością niczym zawartość wałbrzyskiego pociągu to rozumiem.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Buduje się, czyli już sprzęt montuje? No bo lokal przecież mają. Chyba, że browar miałby być gdzie indziej.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar Maryensztadt buduje się w Warszawie.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    Gdzie dokładnie będzie?
    ul. Franciszka Klimczaka 1, 02-972 Warszawa

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85
    Bierhalle Wilanów - Browar jest w trakcie budowy, sprzęt już jest.
    Gdzie dokładnie będzie ? W Lemingradzie czy raczej właściwym Wilanowie czyli okolicach pałacu ? Może jest tutaj na forum ktoś z Warszawy kto mógł by zapodać jakieś świeże info lub fotki ?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Nie wiem, ale ostatnio słyszałem, że jednak powstanie, choć nie za sprawa Kaspara.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A wiadomo gdzie on miał zostać wybudowany?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4
    A ktoś wie co się dzieje z Łukowem, według początkowych informacji na stronie KS miał być otwarty w 2012, a teraz widnieje tekst więcej informacji wkrótce.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Termin realizacji w Łukowie przenosi się w terminie, bo tam etap budowlany nie jest skończony.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Jak się okazuje i Łuków nie powstanie w 2014 roku
    Ja zaczynam wątpić, czy on w ogóle się otworzy, bo te 4 lata to już chyba rekord
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-09-29, 21:08.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    A jakieś "apdejty" (za przeproszeniem ) wrocławskie?

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Powstanie kolejny browar restauracyjny w Kotlinie Kłodzkiej, a właściwie w Masywie Śnieżnika - Browar Kamienica.

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Chodzi mi o browary restauracyjne. Jakiś czas temu (2 lata?) pojawiły się tutaj słuchy o planach na takie przedsięwzięcie, a może nawet i dwa.

Leave a comment:

• krew
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Czy wiadomo coś na temat browarów w Legnicy? Wcześniej pojawiły się tutaj wstępne informacje na ten temat, ale czy ktoś się orientuje, jak w praktyce sytuacja wygląda?
    Stary browar jak stał zaniedbany tak dalej stoi. Jedyna piwna rzecz jaka się dzieje to otwarcie pubu/wielokranu przez właściciela "Browaru Wojcieszów" i sieci sklepów monopolowych. Nic poza tym nie słyszałem.

Leave a comment: