Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Prusak
    replied
    Czyli dalej nie wiadomo na 100 proc.

    Leave a comment:


  • makbeth
    replied
    Odnośnie Wieliczki to:
    1) jest instalacja, ładnie widoczna od zewnątrz budynku (przeszklenie) na zdjęciach na stronie), Pani nalewająca piwo zarzekała się, że to ich piwo, na butelce zdaje się pisze, że warzone na miejscu,
    2) dostępne 5 rodzajów piwa wskazanych na ich stronie internetowej,
    3) ceny - lane: 0,33 l - 5 zł, 0,5 l - 7zł, butelki - 0,33 l - 6 zł (etykietowane nalewają z kegów + kartonik), dodatkowo minikegi zdaje się 75 zł - 5 l, 50 zł - 3l (godzinę wcześniej trzeba zamówić),
    4) jedzenie w porządku, duże porcje, niedaleko od granic Krakowa, belg ok.

    Moim zdaniem warto podjechać i sprawdzić, ale czasami zwłaszcza w niedzielę w porze obiadowej tłumy ludzi.

    Leave a comment:


  • Cooper
    replied
    Nie tylko nie kolejny browar Bierhalle w Warszawie please
    Mam nadzieję że do Słoikowa będą brać piwo z Arkadii. To w sumie nawet nie tak daleko.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Ma powstać kolejny lokal Bierhalle w Warszawie.
    Inwestycje planują w Galerii Północnej na Tarchominie. Być może będzie to minibrowar. Pewności jednak nie mam.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    Kolega toto z forum pewnie nam wszystko w tym tygodniu opisze.
    Zapomniałem o Tomku.
    Swoją drogą jak jeszcze nie zgłosił nowego piwa to albo nie gotują swojego albo jest chory

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    Kolega toto z forum pewnie nam wszystko w tym tygodniu opisze.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Jechać czy nie jechać?
    Niby chwalą się swoim Żupnym (ciekawość wzbudza zwłaszcza belgijskie) ale w menu jest tylko jedna pozycja dla własnego, a cztery czy pięć dla Barbakanu.

    Trzeba wyniuchać osobiście bo sama cena 7 zł za bombę restauracyjnego piwa to zgroza (dla tych co liczą najmocniej amortyzację)
    U nas kosztuje 7 z restauracyjnego.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Jechać czy nie jechać?
    Niby chwalą się swoim Żupnym (ciekawość wzbudza zwłaszcza belgijskie) ale w menu jest tylko jedna pozycja dla własnego, a cztery czy pięć dla Barbakanu.

    Trzeba wyniuchać osobiście bo sama cena 7 zł za bombę restauracyjnego piwa to zgroza (dla tych co liczą najmocniej amortyzację)

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Na tym zdjęciu widać warzelnię już w październiku 2016. Na zdjęciach na stronie firmy masz tę samą warzelnię i 1 tank. Być może już nie wyrabiają się z produkcją. Użyto słowa "wzbogacili".

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Nie powstał chyba, skoro piwo jest z Wąsosza.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    To kiedy on powstał dokładnie?

    Leave a comment:


  • Zybex
    replied



    W nasze progi zapraszamy nie tylko miłośników polskiej kuchni ale i smakoszy piwa. Wzbogaciliśmy naszą ofertę o piwa z niewielkich, rzemieślniczych browarów :Barbakan Jasne Pełne, Barbakan Jasne Pełne Niefiltrowane, Barbakan Miód z Maliną, Barbakan Ciemne

    oraz

    PIWO Żupne- naturalnie mętne piwo pszeniczne górnej fermentacji, rozlewane specjalnie dla nas w Regionalnym Browarze w Wąsoczu.

    Jesteśmy pełni nadziei, że wkrótce nastąpi ciąg dalszy naszej przygody z piwem.

    Leave a comment:


  • skandal
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Może, ktoś coś wie. W Wieliczce (chyba) powstał nowy browar restauracyjny: http://www.karczma-wieliczka.pl/pl/browar/
    Obłożenie mają takie że dzis już wolnego stolika w restauracji nie ma do 19stej. Miał byc tam obiad ale chyba skończy się tylko piwem wieczorem bo do jutra nie wytrzymam Taki ruch mają podobno odkąd browar powstał. Moja żona musi częściej szukać restauracji ciekawych w necie, może jeszcze jakiś browar wynajdzie przypadkiem Wróce-stworze osobny temat ze szczegółami.

    Leave a comment:


  • Zybex
    replied
    Cóż to za browar restauracyjny, skoro nie ma miodowego :/

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Raczej chyba nie ściemnialiby aż tak na stronie, że piwo warzone na miejscu.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...