? Jedź do Czech czy Niemiec gdzie się piwa nalewa normalnie, bez łyżeczkowania i nie po szkle to się ździwisz ile to musi trwać.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
3 minuty to długo
? Jedź do Czech czy Niemiec gdzie się piwa nalewa normalnie, bez łyżeczkowania i nie po szkle to się ździwisz ile to musi trwać.
-
Zapytałem i dostałem za darmo próbkę, tak 1/4 kufla
Ale wypiłem wcześniej 2 piwa. Obsługa miła, ale barman piwa nie umiał nalewać
Z 3 minuty lał jedno piwo.
Leave a comment:
-
A ile kosztuje próbka i ile wynosi, bo w menu nie ma podanej takiej możliwości? Czyli do picia jest jedno piwo.Leave a comment:
-
Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post
Piwa są trzy:
-Lager Rzeszowski. Piwo typu "pils" ekstrakt 13% 5%alk. W opisie chmiel żytecki.
Z pilsem ma to mało wspólnego, słodkie, bez goryczki, wydaje się że ekstrakt to więcej niż 13 %, jest dosyć ciężkie. Lekko miodowy oraz maślany aromat. Aż poprosiłem o próbkę ich miodowego bo myślałem że się pomylili
Ogólnie piwo w stylu ukraińskich browarów restauracyjnych, tyle że bez dmsu
Kto był we Lwowie to wie o co chodzi. U docenta na filmikach z Odessy tez można zobaczyć.
-El Podkarpacki. Piwo typu "El" (???) Ekstrakt 14% 5,5% alk. To taki brown ale, mimo wyższego ekstraktu wydawał się dużo lżejszy niż lager. Lekko orzechowy i czekoladowy aromat, w smaku podobnie, lekko kwaskowe od ciemnych słodów. Całkiem dobre.
-Zamkowe miodowe. Piwo typu "Ale" ekstrakt 13%5% alk. Tu wziąłem próbkę. W aromacie wyraźnie kwaskowe, coś jakby kefir, maślane i siarkowe. Wytrawne w smaku dużo lżejsze niż lager w odbiorze. Prawdopodobnie miód przefermentował bo go nie czuć, może lekko na finiszu. Słabe.
Mają 4 zbiorniki po 20 hl. Warzelnia chyba 5 hl.Leave a comment:
-
Mam nadzieję, że jednak za jakiś czas dacie znać, jak tam jest z piwem...Leave a comment:
-
-
Ale Brackie mamy lane za 6-7zł kawałek dalej w BBQ, a do tego można też coś zjeść i nie trzeba czekać na to za długo.Leave a comment:
-
Dycha za piwo 0,5l jest ceną powiedzmy normalną, nie przesadzoną w porządnej knajpie
Tyskie bywa po tyle lane. Nie ważne czy to Rzeszów czy Poznań, ceny mamy podobne (zarobki zazwyczaj już nie)
Choć mam lokal prawie rzut kamykiem, to poczekam aż okrzepną i nauczą się obsługi oraz podstaw prowadzenia takiego przybytku.
Znajomi tam byli i po 30 minutach czekania na jakąkolwiek informację wyszli i poszli dalej w miasto, tam gdzie sprzedają piwo i karmią ludzi.
Przy barze nie można zamawiać piwa, trzeba czekać na kelnera, który nie ogarnia obsługi, a nie było pełne obłożenie.
Błędy językowe w menu, cała obsługa nie mówi płynnie po polsku i ze zrozumieniem zamówienia bywały podobno problemy.
Ogólnie mega falstart, jeśli szybko nie odrobią tego złego wrażenia nie dożyją do wiosnyLeave a comment:
-
Ale nic w tym komentarzach nie ma na temat piwa... Czyżby nikt nie doczekał się na realizację zamówienia?
Leave a comment:
-
Na fb teraz pierwsze komentarze tych, co im się udało wejść i wszystkie mało pochlebne. Możliwość oceny już wyłączono. Brudne sztućce, opóźnienia w zamówieniu, kelnerzy nie wiedzą nic o potrawach, mają równiez problem ze zrozumieniem języka polskiego, pół godziny czekania żeby ktokolwiek podszedł, półtorej godziny na zamówienie, ogólnie bardzo, bardzo źle.Leave a comment:
-
Znajomy przyszedł, ale nie wszedł, bo nie miał rezerwacji. Cytuję:
"Sorry, nie damy rady obsłużyć wszystkich."
Leave a comment:
-
Nie żeby ciągnąć temat, ale ciekaw jestem, czy oferta będzie wzbogacona. Trzy piwa też mogłoby być, gdyby zostały "czysto: uwarzone. To teraz z restauracyjnych czas na Przemyśl, Chorzów, Stargard lub Tarnobrzeg.Leave a comment:
-
Koncert ma być o 18ej dopiero, a jednak ceny powinny być z okazji otwarcia właśnie zachęcające. Na duży minus na razie jest brak deski piw. Znajomy ma być właśnie koło 18ej, to będę wiedział więcej.Leave a comment:
-
Masz na myśli chyba atrakcje cenowe, bo na fb zapowiadali jakiś koncert...Leave a comment: