Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • dadek
    replied
    3 minuty to długo ? Jedź do Czech czy Niemiec gdzie się piwa nalewa normalnie, bez łyżeczkowania i nie po szkle to się ździwisz ile to musi trwać.

    Leave a comment:


  • beerdzik
    replied
    Zapytałem i dostałem za darmo próbkę, tak 1/4 kufla Ale wypiłem wcześniej 2 piwa. Obsługa miła, ale barman piwa nie umiał nalewać Z 3 minuty lał jedno piwo.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    A ile kosztuje próbka i ile wynosi, bo w menu nie ma podanej takiej możliwości? Czyli do picia jest jedno piwo.

    Leave a comment:


  • beerdzik
    replied
    Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post

    Piwa są trzy:

    -Lager Rzeszowski. Piwo typu "pils" ekstrakt 13% 5%alk. W opisie chmiel żytecki.
    Z pilsem ma to mało wspólnego, słodkie, bez goryczki, wydaje się że ekstrakt to więcej niż 13 %, jest dosyć ciężkie. Lekko miodowy oraz maślany aromat. Aż poprosiłem o próbkę ich miodowego bo myślałem że się pomylili Ogólnie piwo w stylu ukraińskich browarów restauracyjnych, tyle że bez dmsu Kto był we Lwowie to wie o co chodzi. U docenta na filmikach z Odessy tez można zobaczyć.

    -El Podkarpacki. Piwo typu "El" (???) Ekstrakt 14% 5,5% alk. To taki brown ale, mimo wyższego ekstraktu wydawał się dużo lżejszy niż lager. Lekko orzechowy i czekoladowy aromat, w smaku podobnie, lekko kwaskowe od ciemnych słodów. Całkiem dobre.

    -Zamkowe miodowe. Piwo typu "Ale" ekstrakt 13%5% alk. Tu wziąłem próbkę. W aromacie wyraźnie kwaskowe, coś jakby kefir, maślane i siarkowe. Wytrawne w smaku dużo lżejsze niż lager w odbiorze. Prawdopodobnie miód przefermentował bo go nie czuć, może lekko na finiszu. Słabe.

    Mają 4 zbiorniki po 20 hl. Warzelnia chyba 5 hl.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Mam nadzieję, że jednak za jakiś czas dacie znać, jak tam jest z piwem...

    Leave a comment:


  • dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
    Ale Brackie mamy lane za 6-7zł kawałek dalej w BBQ, a do tego można też coś zjeść i nie trzeba czekać na to za długo.
    Dlatego nie spieszy mi się do tego nowego przybytku :]

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Ale Brackie mamy lane za 6-7zł kawałek dalej w BBQ, a do tego można też coś zjeść i nie trzeba czekać na to za długo.

    Leave a comment:


  • dlugas
    replied
    Dycha za piwo 0,5l jest ceną powiedzmy normalną, nie przesadzoną w porządnej knajpie
    Tyskie bywa po tyle lane. Nie ważne czy to Rzeszów czy Poznań, ceny mamy podobne (zarobki zazwyczaj już nie)

    Choć mam lokal prawie rzut kamykiem, to poczekam aż okrzepną i nauczą się obsługi oraz podstaw prowadzenia takiego przybytku.
    Znajomi tam byli i po 30 minutach czekania na jakąkolwiek informację wyszli i poszli dalej w miasto, tam gdzie sprzedają piwo i karmią ludzi.
    Przy barze nie można zamawiać piwa, trzeba czekać na kelnera, który nie ogarnia obsługi, a nie było pełne obłożenie.
    Błędy językowe w menu, cała obsługa nie mówi płynnie po polsku i ze zrozumieniem zamówienia bywały podobno problemy.
    Ogólnie mega falstart, jeśli szybko nie odrobią tego złego wrażenia nie dożyją do wiosny

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Ale nic w tym komentarzach nie ma na temat piwa... Czyżby nikt nie doczekał się na realizację zamówienia?

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Na fb teraz pierwsze komentarze tych, co im się udało wejść i wszystkie mało pochlebne. Możliwość oceny już wyłączono. Brudne sztućce, opóźnienia w zamówieniu, kelnerzy nie wiedzą nic o potrawach, mają równiez problem ze zrozumieniem języka polskiego, pół godziny czekania żeby ktokolwiek podszedł, półtorej godziny na zamówienie, ogólnie bardzo, bardzo źle.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Także ta dycha za piwo to i tak promo

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Znajomy przyszedł, ale nie wszedł, bo nie miał rezerwacji. Cytuję:

    "Sorry, nie damy rady obsłużyć wszystkich."

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Nie żeby ciągnąć temat, ale ciekaw jestem, czy oferta będzie wzbogacona. Trzy piwa też mogłoby być, gdyby zostały "czysto: uwarzone. To teraz z restauracyjnych czas na Przemyśl, Chorzów, Stargard lub Tarnobrzeg.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Koncert ma być o 18ej dopiero, a jednak ceny powinny być z okazji otwarcia właśnie zachęcające. Na duży minus na razie jest brak deski piw. Znajomy ma być właśnie koło 18ej, to będę wiedział więcej.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Masz na myśli chyba atrakcje cenowe, bo na fb zapowiadali jakiś koncert...

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...