Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Prusak
    replied
    Eee, Kościerzyna, jaka to Wielkopolska. Zresztą Kościerzyna już pracuje.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Wspomniany tu Rawicz, Gniezno i stacjonarny to rozmawiałeś w Kościerzynie

    Leave a comment:


  • Krzysztof
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Właściwie to restauracyjne to dwa i trzeci stacjonarny
    a miejscowości?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
    Jakie?
    Właściwie to restauracyjne to dwa i trzeci stacjonarny
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2018-01-08, 10:25.

    Leave a comment:


  • Krzysztof
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Niestety dostaję coraz więcej tego typu sygnałów, w przeciwieństwie do browarów "na przedpłacie". Czyli nawet już sprawdzony partner nie daje gwarancji sprawnej realizacji. Zawel byliście w składzie delegacji, która ostatnio rozmawiała z MF w imieniu małych browarów o usprawnieniu i uproszczeniu procedur? Jeśli nie to szkoda.
    Jak będziesz miał info o następnym takim spotkaniu to daj znać.
    Może nie do wszystkich zainteresowanych informacja dotarła.

    Leave a comment:


  • Krzysztof
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    W Wlkp trzy browary są na finiszu
    Jakie?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W Wlkp trzy browary są na finiszu

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Zająknął się, zająknął. Figuruje wśród browarów "w budowie" i to na wysokiej pozycji.

    Leave a comment:


  • Cooper
    replied
    Wreszcie udało mi się jako pierwszemu (brobizowa oszukiwarka wskazuje mi że nikt jeszcze się nie zająknął) odkryć nowopowstający browar.
    Otóż w Rawiczu przy ul. Armii Krajowej 4 powstaje brewpub Browicz.
    Chyba jeszcze nie otworzyli się ale znalazłem ogłoszenie rekrutacji do pracy oraz są już na FB i na brewicz.pl
    Szczegółów i dat jednak nie widzę tam.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Stara sprawa. Kontrakt, a w zasadzie to tylko własna etykieta, w Browarze Jana. W temacie z 25 maja jest komentarz na ten temat.

    Leave a comment:


  • beerek62
    replied
    Znalazłem w necie takie coś. Tarnowskie Góry, browar przy Kopalni Srebra. Nowy restauracyjny czy leją piwo zamawiane w innym browarze?

    Leave a comment:


  • zawel85
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Niestety dostaję coraz więcej tego typu sygnałów, w przeciwieństwie do browarów "na przedpłacie". Czyli nawet już sprawdzony partner nie daje gwarancji sprawnej realizacji. Zawel byliście w składzie delegacji, która ostatnio rozmawiała z MF w imieniu małych browarów o usprawnieniu i uproszczeniu procedur? Jeśli nie to szkoda.
    Chyba nie było nikogo i też żałuję, że nikt się nie pofatygował w tak istotnej kwestii.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Niestety dostaję coraz więcej tego typu sygnałów, w przeciwieństwie do browarów "na przedpłacie". Czyli nawet już sprawdzony partner nie daje gwarancji sprawnej realizacji. Zawel byliście w składzie delegacji, która ostatnio rozmawiała z MF w imieniu małych browarów o usprawnieniu i uproszczeniu procedur? Jeśli nie to szkoda.

    Leave a comment:


  • zawel85
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.
    Nie do końca tak jest. Inwestycja w browar tego typu to średnio 3 mln zł. Nikomu nie opłaca się by stał nie używany. W każdym przypadku nowego browaru BH ( z resztą innych podejrzewam również) na przeszkodzie stoją różnej maści urzędy. W Poznaniu akurat pewien Pan z pewnego urzędu ubzdurał sobie organizacje na browarze z goła inną niż ma to miejsce w innych częściach kraju , bo, jak to stwierdził " on tak interpretuje ustawę". Stąd problem z ruszeniem, ale browar jest już po rozruchu specjalistów od Albrechta i czeka na odpowiednie pozwolenia. Ma to nastąpić wkrótce.
    Jeśli chodzi o Bydgoszcz to tutaj Pan urzędnik podszedł sprawnie do rzeczy i dzięki temu cały proces weryfikacji przez UC jest skończony. Kwestia wydania papierów itp. Po nowym roku Poznań i Bydgoszcz powinny ruszyć z gotowaniem u siebie.
    Istotną kwestią jest tutaj fakt, że browary BH działają na zasadach składu podatkowego, a nie na przedpłacie co znacznie wydłuża proces weryfikacji.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Skoro niedawno ruszyli to podobnie jak w innych sieciowych browarach najpierw musi się rozkręcić sprzedaż, a potem można pójść dalej i warzyć własne. Model Bierhalle jest przećwiczony od lat i wcale mnie nie dziwi, że czekają na właściwy moment, gdy piwa będzie trzeba tyle, że warzenie na miejscu będzie konieczne. Widocznie jeszcze nie jest.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...