wiecej browarów w Niemczech

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Lübeck, Einsiedelstraße 6, Sudden Death Brewing
    dadek
    Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...
    2025-09-28, 22:07
  • dadek
    Niemcy, Stralsund, Greifswalder Chaussee 84, Störtebeker Braugasthaus
    dadek
    Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
    2025-09-13, 20:21
  • dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 02:08
  • bastion
    Słowacja, Galanta, Safarikova 430, Pivovar Galgan
    bastion
    Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
    2021-11-22, 19:17
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...