Weihenstephaner to jeden z moich ulubionych pszeniczniaków i w mojej okolicy z jego dostępnościa jest o wiele lepiej niż z Valentinsem...

Subiektywny ranking piw pszenicznych

Collapse

X
- 

- 

Comment
- 

piana żadnego piwa jakie dotychczas piłem nie może równać się z tą Schoefferofera, więc też nie ma co narzekac;]
 Valentinsa natomiast w życiu nie widziałem na oczy (hehe sam się dziwię)Comment
- 

Dziś na rynku "pszenicznym" pojawiło się kilka nowości:

Koncernowe:

KP, Lech Weizen
 KP, Tyskie Pszeniczne
 KP, Dębowo-pszeniczne Mocne
 KP, Dog in the Wheat
 KP, Redd's Wheat
 KP, Żubr w pszenicy

i jedno niekoncernowe:

Jabłonowo, Imperator Pszeniczny
 Gdzie ty te piwa widziałeś? Pierwsze słyszę... Ten Dog in the Wheat - to jakas inna wersja dog in the foga (w sensie przeniczna)??? Bede doga,debowe i reddsa kupowal, bo reszta to siki Bede doga,debowe i reddsa kupowal, bo reszta to siki koncerniak = prawie jak piwo :D koncerniak = prawie jak piwo :D
 Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
 reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
 Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
- 

To była unikatowa seria na 1 kwietnia, zeszła błyskawicznie! Przegapiłeś zapisy... "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście. "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.Comment
- 

Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-05-03, 00:14.koncerniak = prawie jak piwo :D
 Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
 reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
 Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
Related Topics

Collapse

- 

Zainspirowany artykułem z przedostatniego numeru BYO oraz posiłkując się pomysłem z HBT (KLIK) zapraszam do ankiety Google: Zainspirowany artykułem z przedostatniego numeru BYO oraz posiłkując się pomysłem z HBT (KLIK) zapraszam do ankiety Google:

https://forms.gle/vVWLc6ac2YA83WDEA

Dotyczy ona ulubiony suchych szczepów do:
 1. Amerykańskich ejli (poza mętnymi).
 2. Mętnych amerykańskich...- 
							Channel: Surowce

- 

- 

W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która... W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
- 

Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach. Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach.

Za jego sprawą mamy w sklepie parę fajnych suszonych szczepów do dyspozycji z Irlandzkiego WHC Lab:

WHC Lab Low Rider - Session Low Attenuating Yeast - 11 g | Sklep Centrum Piwowarstwa...- 
							Channel: Surowce

- 

- 

Tak jak obiecałem, zamieszczam na forum coś o smaku. Na początek piwa pszeniczne. Tak jak obiecałem, zamieszczam na forum coś o smaku. Na początek piwa pszeniczne.

(D)ocenić piwo

Kiedy mówimy o piwie jako o napoju gaszącym pragnienie, orzeźwiającym lub mocnym i rozgrzewającym używać możemy nieskończonej ilości przenośni, metafor i porównań....- 
							Channel: Piwo - ogólne

- 

- 

Cześć,

zapraszam do odwiedzenia mojej strony z rankingiem piw https://browariat.pl Nie ma na niej jeszcze ocen i nie chcę ich sztucznie generować, jak komuś się spodoba i będzie chciał pooceniać to trzeba założyć sobie konto. Spokojnie nie wysyłam żadnego spamu, to moja prywatna...- 
							Channel: Słup ogłoszeniowy

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment