A co taka cisza o Browarze Braniewskim?? Czy ktoś ma jakieś wieści na temat obecnego losu tego browaru i ewentualnej jego przyszłości? Szkoda byłoby aby taki zakład, który jeszcze 10 lat temu było określany mianem najnowocześniejszego w Europie środkowej popadał w ruinę
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Browar Braniewski
Collapse
X
-
co z zakładem, to pewnie sam powinieneś wiedzieć najlepiej i się tym podzielić
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...-
Channel: Irlandia
2023-02-16, 20:57 -
-
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....-
Channel: Lubelskie
2022-06-06, 13:02 -
-
Piwowarstwo Lwówka Śląskiego to 36-stronicowa monografia dotycząca historii piwowarstwa w Lwówku Śląskim (woj. Dolnośląskie). Historia ta rozpoczyna się w roku 2009, kiedy książę Henryk I Brodaty jeszcze przed nadaniem praw miejskich, nadaje Lwówkowi uprawnienia do warzenia piwa i prawo... -
Čížová to mała wioska oddalona o niecałe dziesięć kilometrów od Piska. W jej centrum stoi XVII wieczny zamek, który to jeszcze parę lat temu popadał w ruinę, a obecnie odzyskał swój dawny blask. Z głównej drogi należy wjechać na dziedziniec i tam w odrestaurowanych zabudowaniach starego...-
Channel: Czechy
2019-07-24, 05:41 -
-
Browar Braniewo przy współpracy Pomorskiej Ławy Piwnej serdecznie zaprasza na wycieczkę po browarze Braniewskim. Termin wizyty jest jeszcze nieustalony, dlatego więc pytam się was drodzy forumowicze, jaki termin pasowałby wam najbardziej. Od razu muszę uprzedzić, Wizyta ta musi się odbyć...-
Channel: Spotkania Forumowiczów
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment