Mam pytanie, odnosnie niedawno zainstalowanych, przynajmniej w Szczecinei w Auchanie, automatow do przyjmowania pustych butelek (czyzby odwieczny polski problem zostal nareszcie rozwiazany
). Napisane na nim jest ze przyjmuje butelki od Zywca, lecha, okocimia itd ale np Okocima Palonego i Pszenicznego nie przyjmowal. Perla niby zwrotna ale jej nie przyjol. (glownie Harnasie sprzedawalem po imrezie). Moze ktos ma wieksze doswiadczenie i wie ktore sa zwrotne a ktore nie.
). Napisane na nim jest ze przyjmuje butelki od Zywca, lecha, okocimia itd ale np Okocima Palonego i Pszenicznego nie przyjmowal. Perla niby zwrotna ale jej nie przyjol. (glownie Harnasie sprzedawalem po imrezie). Moze ktos ma wieksze doswiadczenie i wie ktore sa zwrotne a ktore nie.
! Jednak automat je przyjmuje, a przy kasie nie wymagają żadnych paragonów jeśli kwota zakupów przekroczy wartość oddanych butelek. Bo jeśli tylko chcemy odzyskać pieniądze to każą pokazać paragon. Ostatnio miałem okazję zwrócić 23 sztuki pozbawionych etykiet butelek piknik (9,20 zł), zakupiłem 3 Corneliusy po 3,29 zł i zapłacilem tylko 67 gr
.

Comment