Beznadziejna oferta? Może nie ma wszystkiego, czego kolega abernacka by oczekiwał, ale my akurat mamy w Łodzi największą ofertę piw belgijskich. Wiem, wiem, sami ich nie sprowadzamy i można je też kupić gdzie indziej... Ale jeśli te ok. 500 rodzajów piwa na co dzień to mało, to z góry poinformuję, że z tych 500 rodzajów rozsądnie sprzedaje się... 30. Z Belgii może 7.
Za wysokie ceny? pioterb4 napisał, ze chciałby w Tesco Ciechana Wybornego za 3,80, sam kupuje za 3,30, u nas za 2,90. Z innymi podobnie. Gdzie te wysokie ceny?
I proszę mi wskazać który ze sprzedawców w Piwotece wie mniej na temat piwa od któregokolwiek sprzedawcy z jakiegokolwiek sklepu w Łodzi.
To w końcu drożyzna czy ceny muszą być wyższe? Bo kolega sam sobie zaprzecza...
A skąd to stwierdzenie? Ja widzę po półkach, jak się sprzedają egzotyki. Przyjedzie 10 szt. egzotyka, za miesiąc 7 się terminuje. I nawet po cenie zakupu nikt ich nie tknie...
Reasumując: nasunęła mi się ciekawa analogia. Koncerny kopiują browary regionalne, sieci marketów kopiują sklepy specjalistyczne. Ani z ofertą, ani z obsługą ich nie przebiją. Mogą je pokonać ceną, czego przykładem Noteckie, Gniewosz czasem Witnica. Jeśli tego kolega abernacka nie widzi, to szkoda...
Za wysokie ceny? pioterb4 napisał, ze chciałby w Tesco Ciechana Wybornego za 3,80, sam kupuje za 3,30, u nas za 2,90. Z innymi podobnie. Gdzie te wysokie ceny?
I proszę mi wskazać który ze sprzedawców w Piwotece wie mniej na temat piwa od któregokolwiek sprzedawcy z jakiegokolwiek sklepu w Łodzi.
To w końcu drożyzna czy ceny muszą być wyższe? Bo kolega sam sobie zaprzecza...
A skąd to stwierdzenie? Ja widzę po półkach, jak się sprzedają egzotyki. Przyjedzie 10 szt. egzotyka, za miesiąc 7 się terminuje. I nawet po cenie zakupu nikt ich nie tknie...
Reasumując: nasunęła mi się ciekawa analogia. Koncerny kopiują browary regionalne, sieci marketów kopiują sklepy specjalistyczne. Ani z ofertą, ani z obsługą ich nie przebiją. Mogą je pokonać ceną, czego przykładem Noteckie, Gniewosz czasem Witnica. Jeśli tego kolega abernacka nie widzi, to szkoda...

Ciężko chyba ogólnie było by Cię zadowolić (zresztą co za przyjemność podróż do Tybetu jeśli się ichnie piwo już kupiło w Gdyni
) Uważam że oferta np Zomfaru czy Elisium jest wystarczająca jak na potrzeby średnio wrobionego piwosza a ci hardcore'owcy nigdy nie będą usatysfakcjonowani.
.

Comment