Ta ciemna pszenica to pod marką Zawiercia czy Pinty?
Zawiercie już tylko PINTA?
Collapse
X
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
-
-
Przez tydzień na kranach w warszawskim Pubie Pinta gościć będą piwa browaru Funky Fluid-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-30, 19:23 -
-
Seria "Classics"
16,5% ekstr.
6,5% alk.
Aromat - słodowy z czekoladą, gdzieś w tle mignął chyba chmiel
Piana - wysoka, trwała, dłuższy kożuszek
Barwa - smolista
Wysycenie - umiarkowane w kierunku łagodnego, znikome musowanie
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-12-16, 23:51 -
-
Te serie i podserie Pinty, można się pogubić. No ale cieszy, że dużo warzą i dodatkowo różne style.
A ten styl to belgijski dubbel.
16,5% ekstr.
Alk. 7,5%
Nietypowe opakowanie jak na styl - puszka 0,5 l. Ale za to puszka zwrotna, gdyż Pinta zaczęła wprowadzać...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-12-16, 23:37 -
-
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Chmiele: Citra i Nectaron
https://browarpinta.pl/produkt/pinta-hazy-ipa/
Aromat - cytrusy, po otwarciu dodatkowo muśnięcie żywiczne, natomiast po przelaniu dodatkowo nieco owoców tropikalnych
Piana - wysoka, dość trwała, długi kożuszek...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-03, 20:18 -
- Loading...
- Koniec listy.
Tylko, akurat nie miałem czasu.
Comment