Problemy ze zdrowiem od piwa

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

    #31
    Lekarz też człowiek .
    Zdarzają się fachowcy, zdarzają się partacze tak jak pomiędzy hydraulikami, budowlańcami, stolarzami itp.
    Ale to jeszcze nie powód, żeby leczyć się u kolegów z forum .

    Comment

    • bomba_z_wrocka
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.07
      • 222

      #32
      Mialem jutro udac sie do Lesnickiego Zamku, na kufla.
      Ale cos mnie zabolalo, pod lewymi zebrami. I chyba sobie odpuszcze , moze to juz schorzenie
      Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

      Comment

      • Datecs
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.10
        • 3

        #33
        Boże, pije codziennie z 3-4 piwka w weekend coś mocniejszego i nic mnie nie boli, chodze żyje.

        alkoholizm to choroba? a dlaczego renty nei można dostać?

        Comment

        • Marmur
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2002.01
          • 56

          #34
          Niestety ale można....
          "Jak tam było, tak tam było,
          Ale jeszcze nigdy tak nie było,
          Żeby jakoś nie było."

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • AdamKowalski34
            Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
            AdamKowalski34
            Cześć,
            Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
            Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
            Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
            2025-06-09, 05:10
          • Magyars
            Hefeweizen - problemy z fermentacją burzliwą
            Magyars
            Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)

            50% słód pszeniczny
            50% słód pilzeński
            Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
            Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition

            BLG początkowe...
            2019-12-17, 08:06
          • darekd
            Frankenthaler Brauhaus, Perlenbacher Kellerbier
            darekd
            12,3% ekstr.
            5,4% alk.

            chmiel Herkules

            Aromat - słodszy, lekkie drożdże z tonami owocowego suszu
            Piana - wysoka, zwarta, dość trwała
            Barwa - zmętniony bursztyn
            Wysycenie - średnie, musujące
            Smak - słodowy, nieco karmelu, łagodne drożdże,...
            2025-12-15, 18:38
          • dadek
            Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
            dadek
            Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
            Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
            2025-12-05, 00:45
          • darekd
            Tröegs, Weizenbock (Scratch Series 536)
            darekd
            Browar z Pensylwanii.

            Pszeniczny koźlak o zaw. alk. 7,0%
            Użyto klepiskowego słodu pilzneńskiego, z tego co czytam niesłodowanej pszenicy i słodu wiedeńskiego.
            Chmiel to niemiecki Northern Brewer.

            https://troegs.com/beer/weizenbock-12/

            Aromat - początkowo...
            2025-12-01, 00:08
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...