Dość ciekawy dokument pokazujący jak produkuje się piwo w zależności od wielkości browaru.
Discovery Science HD - O Co Tu Chodzi?: Browar
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Browar z Działdowa.
West Coast IPA
14% ekstr.
6,5% alk.
Chmiele: Citra, Krush (nowy amerykański, wcześniej znany jako HBC 586) oraz Mosaic
Aromat - owoce chyba tropikalne, nie jest to przesadnie wyrazisty zapach, ale całkiem przyjemny, potem też...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-09-18, 21:58 -
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Hazy IPA na chmielu Nelson Sauvin, spracowanego metodą Amplifire.
Kto chce dowiedzieć o co chodzi, to producent wyjaśnia:
https://www.claytonhops.co.nz/pages/amplifire-pellets
Ekstr. 15 %
Alk. 6 %
Aromat - chmielowy, specyficzne tony pomiędzy...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-09-27, 20:03 -
-
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...-
Channel: Łódzkie
-
-
- Loading...
- Koniec listy.