Ser - najlepsza zagrycha do piwa

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

    #91
    e-prezes napisał(a)
    cokolwiek by można wziąść do piwa napewno nikt chyba nie zjadłby korsykańskiego specjału - sera zamieszkałego
    A co to jest? I przez kogo zamieszkałego?

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19323

      #92
      zgadnij? normalne robaki... takie jak na ryby

      Comment

      • szostak
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 1176

        #93
        Jeśli nieżywe, to po kilku głębszych może i byłbym w stanie przełknąć Jeśli żywe, to

        Comment

        • baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

          #94
          No czyli jest to ser z mięskiem To musi być fajne uczucie jak jesz taki przysmak a robaczki chodzą tobie w buzi.
          Ps. Prezes ty to jadłeś??

          Comment

          • grzech
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.04
            • 4592

            #95
            FCJP

            Oczywiście można się ze mną nie zgodzić, ale ja bym napisał WZIĄĆ, e-prezesie szanowny.

            Comment

            • szostak
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.02
              • 1176

              #96
              Odp: FCJP

              grzech napisał(a)
              Oczywiście można się ze mną nie zgodzić, ale ja bym napisał WZIĄĆ, e-prezesie szanowny.
              Wybaczcie e-prezesowi, wybaczcie mnie i jeszcze paru innym z Małopolski w najszerszym tego słowa znaczeniu. U nas mówi się WZIĄŚĆ. I ta forma by obowiązywała, gdyby taki jeden nie przeniósł stolicy z Krakowa do inego miasta.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19323

                #97
                czasem coś rzeczywiście przekręce, ale tu nie ma błędu!
                a co do robaków... są żywe i sam się dziwię ja korsykańcy mogą to jeść. ja na szczęście nie jadłem tego paskudztwa - wolę calzone.

                Comment

                • szostak
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.02
                  • 1176

                  #98
                  A ja zaczynam nabierać ochoty na spróbowanie Oczywiście z dwiema flaszkami: cos mocnego przed i dobre piwo po

                  Comment

                  • grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

                    #99
                    Szkoda dobrego piwa - może się wrócić.

                    Comment

                    • szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

                      #100
                      No to w ostateczności może być kiepskie Ale być musi.

                      Comment

                      • baklazanek
                        † 2014 Piwosz w Raju
                        • 2001.08
                        • 3562

                        #101
                        szostak napisał(a)
                        A ja zaczynam nabierać ochoty na spróbowanie Oczywiście z dwiema flaszkami: cos mocnego przed i dobre piwo po
                        Ja coś czuje że po jednej flaszce czegoś mocnego nie będziesz miał siły zjeść tych robaków To one zjedzą ciebie

                        Comment

                        • szostak
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.02
                          • 1176

                          #102
                          Flaszka to za dużo. Parę głębszych dla kurażu i to wszystko

                          Comment

                          • baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

                            #103
                            No parę głębszych to co innego Jak zakosztujesz tego sera to podziel się swoimi doznaniami, jak będziesz się tobie chciało

                            Comment

                            • szostak
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.02
                              • 1176

                              #104
                              Zakosztuję, ale ktoś musi mi sfinansować wycieczkę na Korsykę

                              Comment

                              • szostak
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.02
                                • 1176

                                #105
                                Skoro na Korsyce jedzą takie sery, to ja się nie dziwię Napoleonowi, że stamtąd zwiał i karierę robił we Francji, Austrii, Rosji, Egipcie i na św. Helenie, a do siebie nie wracał

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Latarnik
                                  Najlepsza NEIPA swiata - przepis
                                  Latarnik
                                  Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
                                  Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:


                                  Tree House Brewing Company: Julius clone


                                  (5 gallons/19 L, all-grain)
                                  ...
                                  2022-03-19, 23:31
                                • heckler
                                  Praga-Dolní Měcholupy, Ke Slatinám 117/16, Pivovar Panaczech
                                  heckler
                                  Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
                                  2023-07-25, 10:37
                                • heckler
                                  Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
                                  heckler
                                  W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
                                  Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
                                  2025-06-25, 08:41
                                • pebejot
                                  Serbia, Belgrad, Dalmatinska 44, Cigla & Krigla Pub
                                  pebejot
                                  Niewielki minibrowar, a dokładniej firmowy pub minibrowaru "Cigla & Krigla" w jednej z bocznych uliczek w centrum Belgradu.
                                  Jest to pub typu "mordownia". W sobotni wieczór był ścisk jak na wiejskiej dyskotece. W środku było tak najarane, że ciężko było złapać...
                                  2025-05-03, 10:24
                                • pebejot
                                  Serbia, Belgrad, Žorža Klemansoa 27b, Docker Brewery & Beer Garden
                                  pebejot
                                  Kolejny browar o dużych mocach produkcyjnych z własnym wyszynkiem na dawnych terenach przemysłowych.
                                  Browar mieści się w potężnym magazynie na nieistniejącej już bocznicy kolejowej w bezpośrednim sąsiedztwie Dunaju.
                                  Okolica dynamicznie przeobraża się w wielkie osiedle mieszkaniowe....
                                  2025-05-02, 09:50
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...