Wchodząc do mojej służbowej kanciapy spojrzałem na wiszący kalendarz ("motyw kobiecy") - 21 stycznia mamy imieniny Agnieszki więc i Marusi - wszystkiego najlepszego Marusiu. Jeszcze pozostaje mi zadzwonić do siostry - też Agnieszki
Rzadko zaglądam w ten temat, lecz przed chwilą mnie coś tknęło. Trafiłem jak w dziesiątkę na strzelnicy sportowej
Marusiu wszystkiego najlepszego, wielu udanych warek i dobrego smaku
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Iron!
Nie wiem dlaczego dziś ale w dniu Macieja składam Ci najserdeczniejsze życzenia.
Sukcesów na polu i niwie....
Oby Cię za bardzo Ojciec-Dyrektor Browaru BIGB nie wykorzystywał ( chyba że seksualnie).
Twoje Zdrowie
A ja składając mojej Ironii życzenia grzecznego Browarnika, samych udanych warek, nadmiaru szkła w domu, pełnej lodóweczki i wielu innych atrakcji, złożę przy okazji zwrotne życzenia Maćkowi-Ahumbie - kupy wafli, a na każdym pełnego piwa! Wasze zdrowie, chłopcy!
Stowarzyszenie Śląski Klub Birofilów zaprasza na 63 Międzynarodową Giełdę Birofiliów w Tychach. Impreza odbędzie się w dniach 24-25.10.2025r w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9.Sponsorami imprezy są Kompania Piwowarska, Tyskie Browary Książęce oraz firma Rastal
Comment