W tak kosmicznych przypadkach trzeba czytać między wierszamy. Skradli restauratorowi, więc musiało być chrzczone na potęgę.
Ile piw wypijacie? [dziennie, tygodniowo, miesięcznie?]
Collapse
X
-
Na pewno przez zabiurkowy styl życiaBorysko napisał(a)
Ja tam staram sie ograniczyć do jednego dziennie. Czasem dwa. W Weekendy do 3, chyba że imprezka lub pub, wtedy max 5-6. Niestety zarysy mięśnia piwnego się pojawiają, nie wiem tylko czy to przez piwo czy przez zabiurkowy styl życia
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Też tak sądzę. Już przecież wcześniej napisałem, że piwo jest względnie mało kaloryczne (1 litr piwa pełnego to ok. 600 kcal), więc wypijając litr, czy dwa dziennie, przy aktywnym trybie życia, nie powinno się to odbić na niczyim brzuchu.bury_wilk napisał(a)
Na pewno przez zabiurkowy styl życia
"All the good things for those who wait"Comment
-
Jeśli były to piwka o 1-procentowej zawartości alk. to mogłoby to być prawdą. Natomiast zakładając zawartość 4-procentową, czy nawet 5-procentową, to wydaje się to grubymi nićmi szyte.Aldach napisał(a)
Wychodzi prawie po 34 litry piwa w ciągu jednej doby. My wszyscy jesteśmy miernoty ...
"All the good things for those who wait"Comment
-
Co do brata Jakuba, który wypijał te 15 miar piwa dziennie, to dożył on sędziwego wieku. W końcu, jak mogłoby być inaczej?elroy napisał(a)
I co się z nim stało?
Zresztą mniejsza z tym, bardziej interesująca jest historia Twojego zagubionego buta. Opowiedz - nie daj sie prosić
Historia z butem, napomknięta przez szanowną Małążonkę, nie jest w żaden sposób ciekawa, więc szkoda czasu, aby ją opowiadać."All the good things for those who wait"Comment
-
Niby powinno się to znalężć w prasówce, ale co tam... wytyk Arta przeżyję, a informacja akurat pasuje do tego tematu.
Za Onetem:
Niedźwiedź upił się do nieprzytomności
Tego chyba nie dokonałby żaden człowiek, a misiowi udało się - wypił 36 puszek piwa, po czym zasnął niedźwiedzim snem na jednym z kempingów w stanie Waszyngton w USA - podali pracownicy kempingu.
Pracownicy kempingu zauważyli, że niedźwiedź śpi na trawniku, ale nie wiedzieli, o co chodzi, dopóki nie spostrzegli, że obok niego leży mnóstwo puszek po piwie.
Okazało się, że dwuletni miś włamał się do chłodni kempingowej, znalazł tam puszki z piwem, które otworzył pazurami i zębami. Następnie urządził sobie popijawę.
Przy okazji wyszło na jaw, że zwierzak ma dość wyszukany gust. Na początku spróbował piwa z "niższej półki", ale szybko przerzucił się na lokalny gatunek trunku i już przy nim pozostał.
Aby zwabić niedźwiadka, by móc go przenieść w inne miejsce, ustawiono przynętę złożoną z pączków, miodu i dwóch puszek piwa. Poskutkowało.Dziku
Comment
-
EE tam - miał śniadanko i dwa piwka na kaca
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Dzięki DP dowiedziałem się, że przez 105 dni wypiłem 2,1 hektolitra piwa
co daje 2 litry dziennie. To dużo czy mało?
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Ja na szczęście piwo kupuję w hurtowni i średnia cena piwa wychodzi mi 1,69 zł.
To znaczy, że dziennie wydaję na piwo tyle co palacz
za paczkę lepszych papierosów. A skoro nie palę to chyba mogę
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Bardzo dużo, przynajmniej jeśli chodzi o zawartość alkoholu. Gdyby to się miało dziać na dłuższą metę, to mozna by o Tobie powiedzieć, że jesteś uzależniony. 2 litry piwa o średniej zawartości alkoholu 5% odpowiadają ćwiartce wódki o woltażu 40%. Przez dwa miesiące dzień w dzień pić ćwiartkę wódki, to juz naprawdę niemało. Przez rok daje to 90 butelek wódki (naturalnie przeliczeniowej, bo przecież pijesz piwo). Ale i tak jest nad czym pomysleć.Latarnik napisał(a)
...przez 105 dni wypiłem 2,1 hektolitra piwa
co daje 2 litry dziennie. To dużo czy mało?
Comment