Podobnie jak w temacie o literaturze, prosiłbym o przybliżenie polecanych przez siebie wykonawców. Tak, wiem co to eMule, niemniej...
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąPodobnie jak w temacie o literaturze, prosiłbym o przybliżenie polecanych przez siebie wykonawców. Tak, wiem co to eMule, niemniej...
Michael Buble = młody swingujący człowiek; niektórzy nazywają go drugim F. Sinatrą, ale wg mnie to zupełnie inna jakość. MB jest młody, przeżywa na scenie całym sobą to, co śpiewa, a na koncertach śpiewa na razie głównie standardy - mam nadzieję, że z czasem, kiedy juz się wybije, będą to nowe ciekawe utworyCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
-
Się objawił nowy Porcupine Tree - Deadwing.
Się podoba.
Sie gra
Sie ma- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelF. Sinatrą, ale wg mnie to zupełnie inna jakość.
NIKT NIE PRZEBIJE SINATRYComment
-
po przeżyciach wczorajszego "live in concert" : GORDON HASKELL polecam Muzyka, który potwierdza tezę:"stary człowiek i może..." dać niezłego czadu!
gitarowo-bluesowo-jazzowo, nostalgiczno-lirycznie z czadem i przytupem.Piekny glos!
do piwa w samotnosci! polecam właśnie:Gordona Haskella.Comment
-
A ja polecam oczywiście wszystkie utwory Franka Sinatry. Jeszcze nie natrafiłem się na takiego, który by się nie podobał. Oprócz tego świetne jest REM, np. płyty "Automatic for the people", "Out of time", czy "New Adventures in Hi-Fi"."All the good things for those who wait"Comment
-
A co do Michaela Buble, to jest to na pewno zdolny artysta, ale porównywać go z Frankiem Sinatrą, to wielka przesada. Nie ten porywający głos, nie te wyczucie rytmu, po prostu wszystko nie to samo. Inne też może być oczywiście dobre, ale w tym przypadku chyba nie za bardzo. Już bardziej podobały mi się niektóre wykonania utworów Sinatry przez Robbiego Williamsa."All the good things for those who wait"Comment
-
...a teraz z innej beczki...
Czy ktoś z szanownych forumowiczów słuchał już nowej płyty Maleńczuka ?
Reklamują ją jako "powrót do korzeni" - czyli Maleńczuk solo + gitara akustyczna + blues.
Nie wiem, czy można wierzyć reklamie, a ostatnia płyta Homo Twist jest (poza dwoma kawałkami) niesłuchalna.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Ostatnio sprawdzam, co tam King Crimson miał ciekawego do powiedzenia po swoim olśniewającym debiucie. Do końca jeszcze się nie oswoiłem (za dużo płyt naraz), ale z pierwszych odsłuchań najbardziej mi podeszła szósta, Starless and Bible Black. Podobna brzmieniowo do swojej poprzednicy (Larks' Tongues in Aspic), ale jakby ciekawsza. Surowe brzmienie, połamane rytmy, no i ten bas, momentami niczym z Primusa (brzmieniowo i technicznie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTSię objawił nowy Porcupine Tree - Deadwing.
Się podoba.
Sie gra
Sie ma
siostra mi przywiozła płytkę z autografem Stevena i Richarda
chyba będzie wisieć na ścianie w kąciku "patrzcie i zazdroście"Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrwa jak z ich poprzednimi płytami?co byście polecili? Słucham "Deadwing".... to jest to!!!
ale zacznij moze od Signify lub Stupid DreamWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
Comment