po kilku przesłuchaniach stwierdzam że ta pyta (Deadwing) jest muzycznie-klimatycznie zbliżona do niektórych dokonań Anathemy... grali zresztą razem kilka dni temu w Krakowie - ktoś może uczestniczył?
Jeżeli ktoś lubi takie klimaty to polecam nową płytę Sade "Lovers Rock".Naprawdę dobra płyta
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
A ja cały czas tkwię w klimatach 4ad i jest mi z tym dobrze - najlepsze na budowanie klimatu Dead Can Dance a do picia piwka Cocteau Twins lub Bauhaus.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
A ja cały czas tkwię w klimatach 4ad i jest mi z tym dobrze - najlepsze na budowanie klimatu Dead Can Dance a do picia piwka Cocteau Twins lub Bauhaus.
Ja bym dodał jeszcze Clan of Xymox,Sister of Mercy wczesne Depeche Mode i ewentualnie Leibach.Dawno juz nie słuchałem takiej muzy.Trzeba będzie kiedyś odkurzyć te klimaty.
hmm coś co porusza brzusio czyli ogólnie wszystkiego... Byle by dobra to muza była.... Począwszy od rocka, poprzez pop a skończę na klasyce.. np Bach.. Ale najczęściej to Rock
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
hmmmmmmm
a mi ta płyta przypomina klimat "DAMNATION" grupy OPETH
Mnie DAMNATION rzuca na kolana
mnie cały Opeth rzuca na kolana, ale poza tym, że w kilku utworach udziela się Akerfeldt to za nic nie porównywałbym tych płyt ani klimatów panujących na nich.
mnie cały Opeth rzuca na kolana, ale poza tym, że w kilku utworach udziela się Akerfeldt to za nic nie porównywałbym tych płyt ani klimatów panujących na nich.
ogólnie Opeth wg mnie nie przypomina mi Deadwing(toż to zupełnie co innego), tylko konkretnie płytkę Damnation tegoż zespołu
Dzisiaj przesłuchałem se płytke Justyny Steczkowskiej "Alkimja".Polecam tym którzy lubia żydowskie klimaty.Chociaz są tam jakieśwpływy bałkańskie a podobno i afrykańskie.Ale płyta naprawde świetna szczególnie do piwka.
Comment