A jak coś sorki za skrzeczący głos ale w czasie nagrań brat miał kłopoty z kartą .
Robert Makłowicz - płytka
Collapse
X
-
Odp: lambiki w kulinarnym uzyciu
e-prezes napisał(a)
wczoraj i dziś był w TVP program Makłowicza z Brukseli, jeśli ktoś widział i odpisał przepisy z lambikami, ew. ma TV Polonię i może to zrobić proszony jest o kontakt!
Moge jedynie powtórzyć to co zapamiętałem.
Smażymy na maśle dwa kawałki królika (polędwiczki).
Następnie wyjmujemy je i do tego tłuszczu dodajemy pokrojona marchewke i seler (nie pamiętam czy coś jeszcze).
Zaprawiam to wszystko mąką i dusimy przez chwile.
Później wlewamy Lambika.
Po jakimś czasie, jak sos się zredukuje, odcedzamy warzywa.
Do samego wywaru (sosu) dodajemy wiśnie i podgrzewamy.
Dodajemy królika i też podgrzewamy.
Smacznego
Ps.
Pisałem tylko to co zapamiętałem. Może to i wszystko jednak.... sam rozumiesz"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Flamndzki smak
Dzisiaj Makłowicz zaprezentował "Wołowine po Flamndzku"
Jeżeli będzie ktoś zainteresowany to zamieszcze przepis.
Smacznego"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
Related Topics
Collapse
-
Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - niewiele....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-06-21, 18:18 -
-
Poszukuję informacji dotyczących browaru w Lądku Zdroju. Szukam osób które mają jakąś wiedzę na temat tego miejsca. Sam w tej chwili czytam i tłumacze biuletyny informacyjne z miasta w których można znaleźć różne informacje np. o warzonych piwach. Informacje które posiadam,a także...
-
Channel: Historia
-
-
Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.
Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...-
Channel: Czechy
-
-
Drugie piwo w serii z Robertem Makłowiczem.
Ekstrakt 12,5*, alko 4,2%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - coś było.
Gaz - średni.
Barwa - lekko zamglony, żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy (jakby lekko sztuczne), Vermouth...-
-
-
Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment