przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• VanPurRz
    replied
    Całkiem fajne mistrzostwa - bez fajerwerków, ale za to mecze mega wyrównane. Jest walka a to lubię najbardziej. Włosi i Chorwaci zrobili na mnie największe wrażenie i...Polska. Gramy z pomysłem, taktyka trzymana na 100% i tylko Milik niech w końcu zacznie strzelać.

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    W zasadzie zgadzam się z Krzysiem. Dobrze, że nie przegraliśmy, choć przyznać trzeba, że Niemcy nie pokazali nic wielkiego a nasza obrona grała na bardzo dobrym poziomie. Jednak im bliżej bramki niemieckiej tym słabiej. W pierwszej połowie nie oddaliśmy ani jednego strzału, w całym meczu ani jednego w światło bramki. Przewracający się wiecznie Krychowiak, nieskuteczny Milik, niewidoczny Mączyński. 2/3 czasu przeciwnik posiadał piłkę, wymienił 4 razy więcej podań. Czytając dzisiejsze medialne doniesienia czy podsumowania utrzymane w tonie totalnej euforii dochodzę do wniosku, że chyba oglądałem inne spotkanie.

A taka Gazeta Wrocławska to już pojechała po bandzie
    Attached Files

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
    No właśnie. Tak wygląda wróżenie z fusów po meczu towarzyskim...
    Bez przesady. W meczu z Irlandią Pazdan niczym nadzwyczajnym się nie wykazał. Wczoraj miał dobry dzień. Pytanie, czy tylko raz, czy na dłużej. dla odmiany Kapustka wczoraj niczym się nie wyróżnił (może za krótko grał), ale Milik zagrał fatalnie, pudłował, niecelnie podawał, po prostu beznadzieja. Pod koniec meczu nawet Lewandowski go opierniczył za jakieś głupie zagranie.

W mediach euforia, jakbyśmy zdobyli co najmniej mistrzostwo galaktyki, ale ja chyba jakiś inny mecze oglądałem. Posiadanie piłki 35%, strzałów celnych brak. Poza wynikiem powodu do zachwytów nie widzę. Zwrócę uwagę, że w dwóch meczach nasza ekipa strzeliła tylko jedną bramkę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2016-06-17, 13:58.

Leave a comment:

• leona
    replied
    Weszlaki dobrze napisali, że gdyby Pazdan grał w jakimś Liege to już na stole leżałby kilkunastomilionowy transfer. Ale znając waszą obrotność za trójkę pójdzie.

A co do Nawałki to aż boję się Ci przytaknąć. Na szczęście dla równowagi osobiście słyszałem wczoraj głosy z okolic ul. Kałuży, że chyba oszalał trzymając Mączyńskiego zamiast Kapustki

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Dla porządku - pisałem to po meczu z Holendrami.

A wczoraj Pazdan zrobił robotę na 120 %, przyznaję. Ale moim zdaniem właśnie dlatego, że przestał być tylko przecinakiem a dołożył sporo z bulteriera, nie odpuszczał
    No właśnie. Tak wygląda wróżenie z fusów po meczu towarzyskim. A wygląda na to, że Nawałka po raz pierwszy od czasów Górskiego wie co robi.
    Z swoją drogą Beenhakker dostrzegł w nim "international level" lata temu.

Leave a comment:

• leona
    replied
    Dla porządku - pisałem to po meczu z Holendrami.

A wczoraj Pazdan zrobił robotę na 120 %, przyznaję. Ale moim zdaniem właśnie dlatego, że przestał być tylko przecinakiem a dołożył sporo z bulteriera, nie odpuszczał

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Dla mnie Pazdan potwierdził, że nie nadaje się do składu bo na tym miejscu potrzebujemy kogoś więcej niż przecinaka.
    Pora puszczać Krzyżaków i Bogurodzicę bo wola walki i zaangażowanie mogą okazać się na mistrzostwach decydujące.
    Naprawdę??? Nie nadaje sie?
    Za to z Krzyżakami trafiłeś
    Ostatnia zmiana dokonana przez bayern71; 2016-06-17, 10:40.

Leave a comment:

• LubieStrongi
    replied
    No to remis. Szkoda mi sytuacji Milika, w 46. minucie nie powinien powtarzać główki z 2014 r., ale najzwyczajniej w świecie ją posłać do siatki. Szkoda też szansy Grosickiego.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Angole hehehhehehe, Brawo Rosjanie. Całkiem ciekawe te mistrzostwa. Walia walka i Bale, Słowacja w II połowie całkiem ciekawe akcje. Dzisiaj zapowiada się maraton - drżyj wątrobo.

Leave a comment:

• Estrelicia
    replied
    Info dla piękniejszych połówek
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Wlasnie sobie uswiadomilem jak ciezki czas przede mna.
    Euro i Copa America dzieki roznicy czasu nie zachodza na siebie i dzieki temu codziennie do obejrzenia bede mial kilka spotkan, np jutro
    Albania : Szwajcaria,
    Walia : Slowacja,
    Anglia : Rosja,
    USA : Paragway
    Kolumbia : Kostaryka.
    A w niedziele mecz Polakow z polnocnymi Irlandczykami i inne.
    Bedzie ciezko

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    W cieniu Euro odradza się wielki Widzew. Jest awans, jest dyrektor sportowy Ryszard Komornicki, są gratulacje od prezesa Zibiego, jest zwiększone zaangażowanie dotychczasowych sponsorów, na dniach konferencja prasowa i nowy zagraniczny sponsor, kibice zebrali przeznaczyli około 200k na funkcjonowanie klubu w ostatnim roku, są przejrzyste finanse i nowe "widzewski" władze, jest młody i utalentowany trener Płuska. Teraz budowa drużyny na najtrudniejszą ze wszystkich lig, mimo, że to dopiero III liga to w mojej ocenie jest najtrudniejsza bo awansuje jedynie pierwszy zespół. Nie ma żadnego buforu, jak np.: przy awansie z ligi II do I (gdzie awansują bodajże 3 drużyny, a 4 gra w barażu).

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Biorąc pod uwagę grę, a także poprzednie doświadczenia to obawy są. Z drugiej strony w ostatnich latach nie mieliśmy "na papierze" tak silnej kadry więc na razie minusy nie przekreślają plusów

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    No cóż, zaczyna to wyglądać jak zwykle.
    Mają chłopaki swoje 5 minut pomiędzy eliminacjami a turniejem, pogwiazdorzą, autografy rozdają, w reklamach się polansują a potem.....
    Obym się mylił, ale do tego już mnie przyzwyczaili od 2002 roku.
    Po wczorajszym meczu z Litwą obawy rosną. Drużyna nie pokazała w zasadzie nic, a na dodatek odpaść może najlepszy w tym meczu Grosicki. Może to zmyłka, ale wątpliwości są.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2016-06-07, 13:10.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Gdzie oglądamy mecze w Wawie bo trzeba stolik rezerwować?
    - Muzeum etnograficzne - tak tak, będzie strefa kibica, strefa dla dzieci, strefa piwa i cydru
    - Czeska Piwiarnia (jest dobre i tanie piwo, fajne chłopaki , szybko trzeba rezerwowac bo lokal malutki
    - Green Pub Bemowo - super atmosfera, dobre i w miarę tanie piwa
    _ któryś z tapów w Centrum? Drogo ale może Hopsters? dobry wybór piw, Jabberwocky (duży ekran pewnie będzie, duży wybór piw)
    - Norka - tu raczej jak nas będzie ze dwóch bo więcej lokal nie pomieści
    - Chmielarnia (dobry wybór piw, centrum)

Dajcie szybko znać bo mecze zbliżają się dużymi krokami. Ewentualnie u kogoś w domu?

Leave a comment: