przy piwie o piłce kopanej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
    To z Haiti graliśmy
    Ja niedawno w sklepie ze sprzetem RTV zgadalem sie ze sprzedawca pochodzacym z Haiti.
    Jak dowiedzial sie, ze jestem z Polski to spytal ile mam lat i czy pamietam Mistrzostwa z 74 roku gdy Polacy zlali ich 7:0. Oni to ciagle pamietaja
    A ten Haitanczyk bardzo rozmowny, twierdzil, ze jednym z jego przodkow byl Polak, pewnie jakis napoleonski zolnierz, a on zawsze marzyl by zamieszkac na Kubie albo w Hiszpanii. USA mu sie nie podoba.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    To z Haiti graliśmy

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Ale się nasi rozstrzelali.Co prawda przeciwnik słaby ale 7: 0 gromi wrażenie.

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Nie ma co gdybać, graliśmy słabo, gubiliśmy piłkę nie mogąc jej utrzymać choć przez chwilę (druga połowa). Wynudziłem się.

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    No ale gdyby Lewandowski wykorzystał patelnie z pierwszej połowy to by było po meczu. Gruzini słabsi - więcej biegali więc polegli w końcówce.
    Ostatnia zmiana dokonana przez bayern71; 2015-06-14, 08:58.

Leave a comment:

• iron
    replied
    Sama prawda.
    Ale po drugiej bramce Gruzini odpadli i Lewy mógł ustrzelić hat-trick...
    Inna sprawa, że wszystkie bramki były ładne, a Lewego każda inna, ale równie ładna - to chyba tyle z pozytywów tego meczu...

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Trzy szczęśliwe bramki w ostatnich minutach gdy Gruzja po pierwszej stanęła nieco zdumiona, mając dużą przewagę przez ostatnie pół godziny... Dla mnie druga połowa w naszym wykonaniu to dramat. Bronić się, popełniając proste błędy i nerwowo wierzyć, że dotrwamy, to na naszym podwórku, z 50-tysięczną armią kibiców i przeciw Gruzji niezła wtopa...
    A gdyby nie było tej poprzeczki Gruzinów tylko gol... mecz miałby zupełnie inne oblicze. Trzeba o tym pamiętać wpadając w hurraoptymizm, bo 4:0...
    Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2015-06-13, 21:44.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Tuz przed meczem Polska:Gruzja, realizator pokazal siedzacego na trybunach bylego prezydenta Kwasniewskiego.
    Amerykanski komentator powiedzial: W drugim rzedzie z wąsami siedzi Zbigniew Boniek

Leave a comment:

• leona
    replied
    Nooo, panowie i panie. Szacunek dla Lecha, że w półfinale Pucharu Polski potrafił podnieść się z wyniku 1-4 (licząc oba mecze) i awansować. Drżyjcie Menczestery i Juwentusy, Maciek Liga Będzie Ciekawsza, nadchodzi.

Leave a comment:

• emes
    replied
    Mila po meczu z Irlandią:
    ,, Dru­ży­na jest strasz­nie głod­na zwy­cięstw i suk­ce­su."

Leave a comment:

• babalumek
    replied
    Dobry początek meczu gdzie mieliśmy przewagę, ale od strzelenia gola dno dna, obrona Częstochowy, dopiero w 90 minucie jak stracili gola znowu zaczęli coś kombinować na połowie Irlandii. Ten Nawałka praktycznie nikogo wartościowego na ławce nie miał, mimo wszystko zero reakcji. W przerwie co najmniej Olkowski do zmiany, który grał katastrofalnie z tyłu, ani odbiorów, ani ustawienia, z przodu też nic. Po 15 min drugiej połowy do zmiany Jodłowiec, Rybus i Milik, a nasz coach czeka do 83 min bodaj... O Neill wpuszcza Longa na atak widząc że nasi są zamknięci i ten ratuje remis. Inna sprawa że bramki nie powinno być. Wrzutka po faulu na kolesiu który chwilę wcześniej powinien wylecieć za uderzenie Mili, rożny po faulu na Fabiańskim ewidentnym. 2 czy 3 sędziów w pobliżu pola karnego i nikt tego nie widzi...? Niemniej na wygraną nie zasłużyliśmy, zero akcji, zero celnych strzałów. Brakuje środka pola, ani z Zielińskiego ani z Klicha na razie pożytku nie ma, jedynie Milę mamy na 20-30 min gry. Może coś z tego Linettego wyrośnie. Na plus Glik, Wawrzyniak (jak na niego!), Peszko, Lewy, za to tragicznie Jodłowiec, Olkowski, słabiutko Milik, Rybus im dalej tym gorzej.

Leave a comment:

• genea
    replied
    Na miejscu polskich kibiców na stadionie zażądałbym od PZPN zwrotu kasy za bilet i dojazd... My w domach przynajmniej mogliśmy przełączyć na inny kanał a oni? Tak słabo grającej drużyny dawno nie widziałem... Do tego trener chyba nie miał pomysłu na ten mecz, bo w ogóle nie reagował na to co się dzieje na boisku... I nie chodzi mi tu o podskakiwanie przy linii bocznej To co wyprawiał Olkowski zasługiwało na zdjęcie z boiska jeszcze w pierwszej połowie Mieli farta, że Irlandczycy źle ustawili celowniki, bo dopiero byłby lament jak by było ze 3:1 dla zielonych. I nie zgadzam się z opiniami "ekspertów", że na trudnym terenie zdobyliśmy cenny punkt. Nie, my na trudnym terenie straciliśmy cenne dwa punkty... Szkoda, że przez słabą grę, zwłaszcza w drugiej połowie. I nie ma co zwalać winy na sędziego, chociaż ten faktycznie miał kiepski dzień. Jak by nasi grali na takim poziomie jak chociażby z Niemcami, to żaden sędzia nic złego by im nie zrobił. A jeśli już o sędziowaniu mowa, to ciekawi mnie czy PZPN zdobędzie się chociaż na oficjalny protest, czy jak zwykle schowa głowę w piasek.

Leave a comment:

• iron
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Czemu na FB nie pisujesz... można by lajkować....
    Mówisz - masz

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Czemu na FB nie pisujesz... można by lajkować....

Leave a comment:

• iron
    replied
    Napompowany do granic możliwości balonik powoli puszcza powietrze - powoli, bo Irlandia nie znalazła szpilki tylko wykałaczkę...

Leave a comment: