Szkoda bardzo tych punktów, bo Irlandia zdobyła jeden w Niemczech. Plus jest jeden - mimo beznadziejnej gry przez większość spotkania pokazali, że potrafią się podnieść, zacząć w końcu prowadzić grę. Może faktycznie rodzi się drużyna, tylko chciałbym ją widzieć przez 3/4 meczu, a nie tylko 1/4. Przecież od bramki na 1:1 do jakichś 10 minut przed wyrównaniem na 2:2 o zwycięstwo grali wyłącznie Szkoci i prawie im się udało.
Bramka Milika wraz z rozegraniem piękna, a to co wyczyniał emeryt Mila, to jakiś kosmos - biegał, wściekał się, cisnął rywali, no i ta akcja z siatą...
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Słabiutka pierwsza połowa. Przy obu bramkach źle obrona ale przy pierwszej Szczęsny spokojnie mógł wyjąć (porównajcie z obroną Szkota przy znacznie trudniejszym strzale Lewandowskiego), a przy drugiej mógł wyjść do nie lecącej szybko piłki. W I połowie słabo cała drużyna w defensywie, snując się w ataku. W II połowie znacznie lepiej, szybciej, agresywniej i co mnie zaskoczyło bardzo dobra gra Mili. Po jego zagraniu powinien być gol (a i sam powinien dobić). Mogliśmy wygrać ale nadal jesteśmy liderem po wpadce Niemców i gramy dalej. W II połowie ta reprezentacja jak na warunki Polskie mi się się podobała, były emocje. Oczywiście były kłopoty z rozgrywaniem i utrzymywaniem piłki ale to mnie nie dziwi bo przecież z dnia na dzień nie narodziły się nowe talenty.Leave a comment:
-
No jednak jest jakiś postęp - nadal zęby bolą patrząc na proste straty i nieudane interwencje w obronie, ale jest też walka do końca i to nie w rozpaczliwym stylu. Zabrakło centymetrów do zwycięstwa i zimnej głowy Mili przy dobitce...
No ale jeszcze Gruzja na wyjeździe i najgorsze - przerwa zimowa i walka z nadwagą...Leave a comment:
-
Ciekawe wyniki w ostatnich kolejkach eME. Słowacja leje kogo chce, europejscy medaliści ostatnich mistrzostw świata solidarnie przyjmują po 0-2, na czele swoich grup Polska, Irlandia Płn., Walia czy Islandia.
Sprawdza się to co widzę, od lat, że umiejętności prowadzą na szczyt ale chęci tylko trochę poniżej.Leave a comment:
-
Z pewnością była lepsza niż zazwyczaj drugie połowy w wykonaniu naszych kopaczy...Leave a comment:
-
Po przemyśleniu stwierdzam, że ten mecz był historyczny jeszcze z innych powodów - to nie Niemcy w starciu z naszymi walczyli do końca (druga bramka w 88 minucie) i to, że druga połowa w naszym wykonaniu była ponoć lepsza niż pierwsza (której nie oglądałem, więc polegam tylko na przekazie werbalnym).Leave a comment:
-
-
-
-
Jestem w szoku i...dobrze mi z tymmam nadzieję, że w euforii trwał będę także po meczu ze Szkocja.
Leave a comment:
-
Jeśli po wygraniu jednego meczu eliminacyjnego następuje narodowa ekstaza porównywalna do zdobycia medalu w piłce rzucanej albo podbijanej to chyba nie ma sensu dalej ciągnąć dyskusji, który sport jest narodowymLeave a comment:
-
Jakiś cymbał w telewizorze (podejrzewam, że pod biurkiem robił sobie dobrze, taki miał wzrok ze szczęścia zamglony...) porównał tę wygraną do sukcesów złotych medalistów z Soczi, do mistrzostwa świata w siatkówkę, i do mistrzostwa świata w kolarstwie...
Gdyby komuś umkłow ramach ogólnonarodowej ekstazy, to uprzejmie donoszę, że reprezentacja narodowa w piłkę kopaną WYGRAŁA JEDEN MECZ ELIMINACJI MISTRZOSTW EUROPY...
(Giblartaru
nie liczę).
Leave a comment:
-
Tak nienaturalne jak facet z długimi włosami.Położenie jak najbardziej normalne podczas takiego ruchu (pad/wślizg). A karny do gwizdnięcia lub nie, zależy od sędziego.
Kołka z wełną na klacie, co się parę postów wcześniej wpisał, nie komentuję.Leave a comment:
-
Dzięki za podziękowania i spryskiwacz oczywiście
Co do kiszota - można mu zaśpiewać tradycyjne : "Nic się nie stało ..."Leave a comment:
-
Po przemyśleniu stwierdzam, że ten mecz był historyczny jeszcze z innych powodów - to nie Niemcy w starciu z naszymi walczyli do końca (druga bramka w 88 minucie) i to, że druga połowa w naszym wykonaniu była ponoć lepsza niż pierwsza (której nie oglądałem, więc polegam tylko na przekazie werbalnym).
P.S. Nie jestem tak naiwny. że liczę na rewolucję w polskiej kopanej, ale to jednak novumLeave a comment: