Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat
    porównania do starej szkoły typu
    Tu macie starą szkołę. Końcówka lepsza od całego kina moralnego niepokoju.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Medium - film C.Eastwooda, przy filmie grzebał też coś sam Spielberg. Ogólnie obraz spoko, do obejrzenia, bez żadnych entuzjazmów ale mnie w nim zachwyciła świetnie zrobiona scena na początku filmu z tsunami.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Kolejne dwa filmy, które bardzo mi się podobały: polski "Chrzest" oraz dramat "The Company man" - opowieść o człowieku tracącym pracę w czasach ostatniego kryzysu.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

"Pluję na Twój grób"- remake kontrowersyjnego filmu z 1978 roku, cóż mogę powiedzieć, mocny, bardzo mocny.
          Obecnie oglądam doskonały serial "Filary ziemi" na podstawie powieści Kena Folleta, Anglia XII wiek - polecam, doskonała rzecz
          Last edited by becik; 2011-07-18, 10:29.

Comment

• YouPeter
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 2379

Poszukuję filmu "Wyrok w Norymberdze", z polskim lektorem lub polskimi napisami. Czy ktoś wie gdzie mógłbym go znaleźć?
            Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• snorre
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2006.02
              • 655

Ja polecam trylogię (bo są 3 części, aczkolwiek luźno powiązane) Pusher. Jest to produkcja duńska, mocne, realistyczne kino kryminalne pokazujące półświatek Danii (handlarze narkotyków, prostytyki, itp.). Co ciekawe, są to głównie, ehm.. imigranci z dawnej Jugosławii, Albanii, Turcji, w Pusher III pojawia się też akcent polski (mianowicie handlarz żywym towarem z dziewczyną przeznaczoną na sprzedaż do burdelu).
              Bardzo mocna rzecz, część trzecia jest najbardziej krwawa.
              Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Obejrzałem właśnie Arlington Road. Coś dla miłośników thrillerów i teorii spiskowych, wszystko na swoim miejscu, ale dopiero końcówka naprawdę rozwala. Ja się nie spodziewałem.

Comment

• baklazanek
                  † 2014 Piwosz w Raju
                  • 2001.08
                  • 3562

Hesher – film, w którym przede wszystkim urzekł mnie sposób przekazu i metafor. Oczywiście do tego świetna rola Josepha Gordona-Levitta i momentami mocniejsza muzyka, której powinno być jednak więcej. Zakończenie filmu wzruszające i podsumowujące charakter Heshera.
                  Gatunkowo film został sklasyfikowany, jako dramat, ale nie brak tam dużej dawki dobrego humoru. Naprawdę polecam, na pewno wielu osobom się spodoba

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

"Nawet deszcz" - hiszpański dramat, kandydat do Oskara w 2010 roku, dla mnie świetne kino

Oraz irański "Kolory raju", przepiękny, prosty film, gdzie bohaterem jest niewidomy chłopiec

Comment

• docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

Na TVP Kultura skończył się przed chwilą "Boso, ale na rowerze". Polecam wszystkim forumowiczom w celu urealnienia pojęcia "belgijskiej kultury piwnej"
                      Fragment z alkoholową grą planszową "Tour de France" jest niesamowity
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

Wczoraj obejrzałem "Chrzest" Marcina Wrony i naprawdę jeden z lepszych filmów naszej rodzimej produkcji jaki ostatnio widziałem.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

"Essential Killing" Skolimowskiego.

Opowieść o tym, jak człowiek rzucony w nieznane mu środowisko (w sensie geograficznym) walczy o swoje życie, do czego się posuwa i... kurde, co bym nie napisała, to spoiler będzie

Świetnie sfilmowane plenery, temat stary jak świat, ale ciekawie pokazany.

Parę uwag: siadając do oglądania trzeba mieć świadomość, że jest to przypowieść, a to, że reżyser posłużył się tematem więzienia Talibów w Polsce, jest tylko pretekstem do przedstawienia uniwersalnej treści. To, że akcja odbywa się teoretycznie w Polsce nie ma znaczenia, jak również nie ma znaczenia, że główny bohater jest Talibem.

Można się przyczepić paru niekonsekwencji i nieprawdopodobieństw, ale dla mnie najważniejsze było (a tego się w pewnym momencie filmu zaczęłam obawiać) to, że nie było zakończenia hollywoodzkiego
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Seta
                            • 2002.10
                            • 6964

Dawno nie pisałem.
                            EK rzeczywiście bardzo dobry, świetnie zagrany film. Z polskich największe wrażenie zrobiła na mnie ostatnio "Sala samobójców" - film, który nie musi się podobać, bo przyjęta konwencja (większość akcji dzizeje się w świecie wirtualnym a'la Second Life; jednak jeśli się to zaakceptuje dostajemy świetny dramat psychologiczny.
                            W Zwierzyńcu oglądałem rewelacyjną polsko-niemiecką komedię "Weselna polka". Jeśli ktoś będzie miał okazję polecam. Warto chociaż posłuchać jak Die Toten Hosen śpiewa po polsku : www.youtube.com/watch?v=Nm3L6VSZkqM
                            Last edited by Seta; 2011-10-13, 07:44.
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Seta
                              • 2002.10
                              • 6964

Mój filmowy top 10 wszechczasów

1 Persona (1966), reżyseria: Ingmar Bergman
                              2 Ostatnie kuszenie Chrystusa (1988), reżyseria: Martin Scorsese
                              3 Siódma pieczęć (1957), reżyseria: Ingmar Bergman
                              4 Pulp Fiction (1994), reżyseria: Quentin Tarantino
                              5 Lot nad kukułczym gniazdem (1975), reżyseria: Milos Forman
                              6 Ran (1985), reżyseria: Akira Kurosawa
                              7 Pi (1998), reżyseria: Darren Aronofsky
                              8 Idioci (1998), reżyseria: Lars von Trier
                              9 Metropolis (1927) , reżyseria: Fritz Lang
                              10 Dwunastu gniewnych ludzi (1957), reżyseria: Sidney Lumet
                              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                                1 Persona (1966), reżyseria: Ingmar Bergman
                                2 Ostatnie kuszenie Chrystusa (1988), reżyseria: Martin Scorsese
                                3 Siódma pieczęć (1957), reżyseria: Ingmar Bergman
                                4 Pulp Fiction (1994), reżyseria: Quentin Tarantino
                                5 Lot nad kukułczym gniazdem (1975), reżyseria: Milos Forman
                                6 Ran (1985), reżyseria: Akira Kurosawa
                                7 Pi (1998), reżyseria: Darren Aronofsky
                                8 Idioci (1998), reżyseria: Lars von Trier
                                9 Metropolis (1927) , reżyseria: Fritz Lang
                                10 Dwunastu gniewnych ludzi (1957), reżyseria: Sidney Lumet
                                Fajne zestawienie, kilku tytułów z tej listy niestety jeszcze nie zaliczyłem. "Dwunastu gniewnych.." były chyba dwie wersje jeśli się nie mylę? W nowszej grał Jack Lemon bodajże...Nie pamiętam którą reżyserował Lumet. Osobiście na listę wcisnąłbym jeszcze jeden film Tarantino - Wściekłe Psy.

Comment

Przetwarzanie...