Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Przy piwie... o nałogach

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Włochy, Quero, Via Feltre 23, Birrificio di Quero
    pebejot
    Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
    Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
    Pociągi regionalne kursują...
    2025-09-30, 10:01
  • darekd
    Rampušák, Cofee Stout
    darekd
    Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
    W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

Właściwie to stout imperialny...
    2025-07-11, 23:50
  • slado
    Rekord fermentacji
    slado
    Witam wszystkich czytających.
    Tak się złożyło że kolejną wareczkę nastawiłem w warunkach temperaturowych odrobinę wyższych, tj. 27'C. Temperatura ta utrzymywała się przez następne dwie doby. Tym razem przygotowałem matkę drożdżową według wskazówek szanownych forumowiczów....
    2003-09-24, 06:42
  • zgroza
    Turbinenbräu, Rekord
    zgroza
    Tak jak piwo wcześniej (austriacki Hardrar Bio z Weitra Brau) mogłoby być w butelce mniejszej, tak Rekord z powodzeniem mógłby być w większej niż to 0.33l.
    Ta polotmava dwunastka z Zurychu ma 5,2% alk.
    Piana obfita, drobnobąblowa.
    Odpowiedni gaz
    Ładny ciemnobursztnowy...
    2009-10-07, 21:54
  • ierzy
    Rekord świata?
    ierzy
    Normalnie wymiękłem.
    Równo rok temu w poprzednie wakacje (2004) zaglądnąłem do sklepiku przy ulicy Równoległej w Częstochowie w poszukiwaniu ciekawych piwek....
    Był tam między innymi n-full z Namysłowa , który chciałem zakupić. Jednak te butelki były po terminie jakieś...
    2005-07-24, 20:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...