Chłopaki z sekcji górnośląskiej! Postarajcie się proszę jakoś "wymusić" w końcu zeznanie dotyczące producenta tegoż portera. Przecież zbliża się plebiscyt na piwo'2004, w którym podobno portery będą miały swoja własna kategorię i zapewne znajdą się chętni do głosowania na Tajemniczego Portera.
Problem Portera w Chorzowskim Euro Pubie
Collapse
X
-
-
KEG był z nalepkami Boss'a.Więc raczej na pewno jest to Witnica.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
FCJP
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...)raczej na pewno(...)
Przez ostatnie lata nikt nie widział innego portera w beczkach. Wszystkie inne browary nie przyznają się do oferty beczkowego portera. Sprawa jest bardziej niż oczywista - BOSS.
A o co mi chodzi naprawdę - kto mi go zatankuje i dostarczy na krakowska giełdę?Dick Laurent is dead.Comment
Related Topics
Collapse
-
Po ich australijskim:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...brook-traveler
nowozelandzko-pacyficznym
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-brook-seaside
sięgnąłem po "słoweńskie" piwo,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-09-18, 22:42 -
-
Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
-
Channel: Holandia
2025-09-18, 11:55 -
-
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
-
Channel: Niemcy
-
-
Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?
Opisane jak "Oceanic IPA", bo na chmielach z Nowej Zelandii - Pacifica, Motueka oraz Nelson Sauvin
5,8% alk.
Aromat - chmielowy, z kwaskowatymi owocami (ale nie cytrusy), w tle minimalna żywiczność i takaż słodowość...-
2025-09-10, 23:19 -
-
Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?
Australian Hazy IPA,
6% alk
Chmiele : Vic Secret, Galaxy, Ella
Aromat - chmielowy ze słodszymi cytrusami (pomarańcza), odrobina brzoskwini
Piana - wyższa, średnia trwałość, trochę zostaje do końca...-
2025-09-09, 17:19 -
- Loading...