Chciałbym powrócić tutaj do taniego piwawcześniej wspomnianego przez Marusie.
Dokładniej to chce się pochwalić, zaznaczyć czy też odnotować ten fakt, iż pierwszy raz na poważnie lałem piwo
To wydarzenie miało miejsce w Żernikach Wrocławskich na "miejscowej potupance" zorganizowanej z okazji Dnia Matki.
Tam przez dwa dni (sobota i niedziela) lałem z rollbaru Lwówek Śląski o zaskakująco niskiej cenie 2,5 za 0,4 l.
Co do samego piwa to to Książęce wcale nie było takie złe (nawet jak na plastikowe kufle).
Czasmi mi sie zdaza ze na poczatek idzie dobr i drozsze a pozniej to nie ma juz wiekszego znaczenia. Ale tylko czasami stosuje te metode. glownie jednak ciagne na piwie o srednich cenach. Tak dla mnie jest tanio i dobrze.
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
w tym miejscu nie mógłbym nie dorzucić swoich trzech groszy: zajrzyjcie sobie na wspaniałą stronę z jeszcze lepszym sloganem: "Nie pracujesz a jesz" i jeszcze jeszcze lepszymi kąskami: http://www.barmleczny.com/
ART-przemilcze to!
---------------------------------------------
Jeżeli Ci nie smakuje to poprostu nie pij!
Ja też raczej nie bede pił tego sik...(przepraszam)piwa.
Zresztą kto wie jak będzie...
co do 2 tanich czy jedno droższe to trudno jest mi się ustosunkować. wybieram jedno droższe i jeszcze coś, bo mi zostało coś w kieszeni.
jak się przyjrzymy cenom (w jednym sklepie) to można zauważyć że za cenę dwóch najtańszych piw można dostać jedno zagraniczne... a inne polskie są niece droższe od tych najtańszych.
no właśnie, a polskie piwo ogólnie nie ma dużego zróżnicowania cenowego, pomijając piwa z minibrowarów typu Spiż, oscyluje między 2.0 a 3.0 zł.
nie mówię o piwie rzucanym po cenach dumpingowych.
Jak pokosztuje Lwówka z butelki to dokładnie sie wypowiem na temat jego smaku, tymczasem wiem, że będe miał swoisty sentyment do tego browaru
---------------------------------------------
ART myślałem, że bezpośrednio chcesz to piwo wysłać do baru mlecznego i postawić obok tak zacnych napoi jak kefir czy inna śmietana.
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
Aromat - banan i goździk ale lekko.
Smak - słodko, mało...
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
Comment